Гадните неща, които ще ти се случат [първа част]

2016-08-13 17:34:00
Гадните неща, които ще ти се случат [първа част]
Снимка: Pixabay

Редовно се оплакваме колко е гаден животът. Често се оплакваме с право. Но не си даваме сметка, че нещата винаги са променливи, че всичко е клати и че е на приливи и отливи. И хубавото, и гадното правят едно цяло. Без едното не бихме разбрали другото. В живота ще се случват тъпи работи.

 

Ще загубиш близък. Неизменно ще имаш загуби в живота си. И те няма да бъдат само финансови. Ще загубиш близък поне един път, защото това е  цикълът на живота, защото има хора, които ще си отидат преди теб. Тъжно е, но е нормално. Ще изпратиш баба си и дядо си, след още време ще изпратиш и родителите си. Така стои живота. Отвратително е и все ни се струва, че не е нечестно, задето се случва точно нас, но ще се случва. На теб също. Ще искаш да го приемеш.

 

Ще загубиш домашното си животно. За разлика от хората животните живеят далеч по-малко. Освен ако нямаш костенурка и в такъв случай тя ще погребе теб. Иначе за останалите, които имат куче, коте или кон, загубата настъпва далеч по-рано. Потискаща е идеята за смъртта, но тя е неизбежна.

 

Няма да знаеш какво правиш с живота си. Кризата на младия човек, кризата на средната възраст, въобще всякакви кризи има и в тях, човек не знае какво прави. Днес, утре, с живота си. Напълно естествено и е просто период. Но такива периоди ще имаш много. Нещо като непрестанен спад и връх. И това ще е винаги. Така че се притеснявай и се радвай, знаейки, че и двете ще свършат в някакъв момент.

 

Все някога, все от нещо ще се разболееш. Грип, по сериозен грип или животозастрашаващ грип. Все някога, все от нещо ще боледуваш. Ще се чувстваш зле и отпаднал, ще имаш болки и ще искаш да не си се раждал понякога. Надяваме се, че ще мине, все някога, все някак. Неизбежно е.

 

Ще ти разбият сърцето. Разбитото сърце понякога боли повече от физическата болка. Гадно е и наистина е болезнено, но ще ти се случва. Веднъж или два пъти, много пъти за често или няколко, но за кратко. Което и да е, ще изпиташ и емоционалната болка, която в голямата си част се превръща във физическа.

 

 

Ти ще разбиеш нечие сърце. А това също боли. Да знаеш, че си наранил някого, макар и много неумишлено може да те погуби от вина. Но може би поне веднъж ще ти се случи. Бъди готов. Няма да е най-великолепното изживяване и със сигурност ще искаш да върнеш някои неща, но…

 

Ще съжаляваш. За нещата, които си направил или за онези, които не си. От и двете те хваща еднакво яд.

 

Ще изпитваш съжаление. За болно бездомно куче или възрастен, немощен старец. Самият ти ще се чувстваш безпомощен в такива ситуации и има голяма вероятност очите ти да се насълзят. Няма да ти  е никак приятно, но понякога ще забелязваш тези неща.

 

Ще си гладен. Ще искаш да ядеш, коремът ти ще къркори, но или няма да имаш пари за храната, която искаш или ще имаш гаден вирус и няма да е добре за теб да ядеш. Пак е гадно.

 

Много неща са гадни. И много гадни неща се случват. Но това е живота от нещата.

 

Автор: Моника Цветкова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия