6 неща, които да не забравяш като тръгнеш на почивка

2016-07-25 20:00:00
6 неща, които да не забравяш като тръгнеш на почивка
Снимка: Pixabay

Особено в моменти на силно отчаяние и потиснатост, изпиваме страхотно въодушевление, когато ни предстои ваканция. Дали ще е на море или на планина, дали ще е просто на село или извън родната страна идеята за предстоящата почивка е достатъчна, за да ни позволи да изкараме последните дни в града. Нищо не носи по-голяма утеха от знанието, че ще се махнеш от проблемите и ще можеш да се успокоиш, да си починеш и да си помислиш. Все неща, които не ти се получават, когато си под стреса на работата и под този на целия шум наоколо. В бързането да се отървеш от това и да се пренесеш на по-приятно място има някои неща, които можеш да забравиш.

 

 

Не си забравяй слънцезащитния крем. Слънцезащитния крем е единственото ти притежание, заради което няма да прекараш остатъка от ваканцията си в ужасяващи болки и под студен душ. Също така ще избегнеш кофти кожни заболявания ако решим, че имаш по-чувствителна кожа. Изгарянията не са никак приятни. Гледай да не пропуснеш да ги избегнеш.

 

Книгите са нещо, което трябва да присъства в куфара ти. Ако компютърът ти не е от най-издръжливите има огромен шанс да нямаш никакво друго забавление освен да наблюдаваш света около себе си. Признавам, че това е доста интересно занимание – особено за творческите натури – но дори и то става скучно след първите 15 минути – дори и за творчески натури. Вземи си книжка-две в багажа. Дори и да не ти потрябват, няма да бъдат в излишък.  

 

Зарядното за телефон е твоят най-добър приятел. Естествено, че където и да отидеш електрониката ще те съпътства като верен другар. Не е нужно да споменавам, че един ден без телефонът ти ще ти се сторят като цяла вечност, така че е добре си вземеш зарядното, за да можеш да го ползваш и след първия половин ден от ваканцията си.

 

Самият телефон също е добре да не забравиш. Разбира се, че знаеш това, но е добре да го видиш черно на бяло. Зарядното няма да ти свърши особено работа ако нямаш какво да заредиш с него.

 

Машинка против комари. Или каквото и да е против комари. Едно от гадните неща на летните ваканции е, че са през лятото. Което означава, че кръвопийците са ти в кърпа вързани. И не тези, от сексапилния тип. Машинка или спрей, или каквото хванеш, задължително вземи. В противен случай единственото, за което ще мислиш по време на почивката си е къде да се почешеш първо. А, вярвай ми, това отнема голяма част от деня.

 

Не проблемите си. Отиваш на ваканция не с проблемите, а с идеята да се разтовариш от тях. Особено ако ще пътуваш с по-голяма компания последното, което искаш – или по-скоро, което те искат – е да ги натовариш с всичките си терзания, които бабите обичат да наричат бели кахъри. Далеч по-лесно ще бъде ако просто се отпуснеш и си прекарваш добре, отколкото да се вайкаш за нещо, от което така и така си избягал за малко. По-добре е това бягство да не бъде съпроводено с обсъждане на същността и причините му. Забавлявай се.

 

Автор: Моника Цветкова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия