Как да прекараш деня, когато ти е скучно

2016-07-18 17:03:00
Как да прекараш деня, когато ти е скучно
Снимка: Pixabay

В летните дни, когато университета вече е приключил, а работа още не си си намерил идва момент когато се чудиш какво да правиш. Докато по време на сесия си милеел за деня, в който ще се моткаш безцелно и ще правиш едно голямо нищо, когато дойде този ден, всъщност започва да ти става скучно. Ако към това прибавим и несметната жега навън, опциите ти за деня доста се скъсяват.

 

Веднага си намери добър приятел с климатик.  Добре, това звучи леко грубовато и нередно. Но когато нямаш пари да излезеш и навън е кучешка жега най-доброто решение е да споделиш отвратителното усещане с близък човек. Мъката обича компания, а когато и двамата нямате пари, много полезно идва един от вас да има климатик. Заставате пред него, оплезвате езици и се наслаждавате на прохладата, докато си говорите така, както само вие можете.

 

 

Чети нещо. Каквото и да е. Времето минава много бързо, когато завземеш съзнанието си с нещо интересно. Дали ще е модно списание, някое опърпано романче или просто поредната статия в интернет няма особено значение. В големите жеги човек трудно се съсредоточава, така че просто извади нещо, което те релаксира и се отдай на него за следващия час.

 

Отиди на басейн. Ако си беден студент префасонирай идните си вечерни излизания и се наслади на един ден в градски или извънградски басейн. Ще пиеш фрапе, ще си с добри приятели и всеки път, когато почувстваш, че вече започваш да се разтичаш по земята от жега можеш да скочиш във водата и да се охладиш. А и басейна си е доста социално изживяване.

 

За момичетата: Направи всички козметични процедури, които сесията не ти е позволила да извършиш подари липсата на време. Сега вече можеш да прекараш дълго време в банята, където да махнеш излишните косми, да си изрежеш ноктите и хубаво да се погрижиш за косата си. След това, с кърпа на глава, се лакирай и си избери весел тоалет. Гримирай се хубаво – с ясната идея, че с първия полъх, който ще получиш, когато излезеш навън всичко ще се разтече – и се почувствай добре и свободна. Жените се чувстват добре, когато изглеждат добре… Или беше обратното?

 

Направи нещо, което не си правил от години. Ако приятелите ти са от квартала и като малки сте имали навика да се катерите по чужди гаражи и да изяждате по цели дървета с череши, направете го пак. Няма нищо по-забавно и, честно, отпускащо, да се върнеш в онова си детство, когато единственото ти притеснение е било „Ами ако мама разбере, че съм се наял с череши и сега не искам да вечерям?“ И когато основната ти житейска дилема се е свеждала до това от чие дърво да започнеш първо. Това в двора на съседа или онова на края на улицата. Носталгията понякога може да е много зареждаща. Затова изчакай слънцето да се скрие и стани отново дете, само за няколко часа.

 

Отиди да видиш баба си. За някои от вас това не звучи особено вълнуващо. За онези обаче, които много обичат баба, но все не намират време да я видят сега е идеалния момент. Първо, ще ти се зарадва страшно много. Второ, ти ще се чувстваш добре от това, че си направил страхотен жест към нея, само с присъствието си. Трето, ти нямаш климатик, но баба ти е много вероятно да се е сдобила с такъв. И последно, но не и на последно място – ще те нахрани. Разбира се, после ще се търкаляш до вас, но поне ще си ял толкова, колкото обикновено поглъщаш за два дена насам.

 

Накратко – при много свободно време направи нещата, за които не си имал време преди. Като ти писне ще намериш друг начин да го уплътниш. При всички положения, когато пак нямаш време пак ще мрънкаш. Няма много угодия, съгласна…

Автор: Моника Цветкова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия