Трикове, които ще ти помогнат да събереш голям багаж в малък куфар

2016-06-07 12:15:00
Трикове, които ще ти помогнат да събереш голям багаж в малък куфар
Снимка: iStock

Колко пъти ти се е случвало да тръгнеш да пътуваш, да приготвиш уж голям куфар и уж малко багаж и да не може да побереш дрехите, обувките и другите си неща? На момчетата това най-вероятно никога не им се случва, но повечето девойки често имат този проблем. Добрата новина е, че като всеки проблем и този си има своето решение.

 

Виж няколко лесни и ефективни трика, които ще ти помогнат да събереш багажа си бързо и лесно:

 

Навивай дрехите си – повечето хора си сгъват дрехите, преди да ги сложат в куфара. За да спестиш обаче пространство, по-добре е да ги навиваш. Препоръчително е да сгъваш само дрехите, които са от по-деликатни материи.

 

 

Сложи обувките си в пликове – това няма да ти помогне да спестиш място, но ще запази дрехите ти чисти (дори обувките да са мити), а и ще предпази куфара ти от евентуална неприятна миризма.

 

Прибери зарядното и слушалките в калъфа на слънчевите си очила – по този начин хем ще ги предпазиш от оплитане, хем ще спестиш място. Ако слушалките ти са големи и не се побират в калъфа, може да сложиш в него някои по-ценни бижута.

 

Слагай сутиените си един върху друг – ако носиш повече от един сутиен, съветваме те да ги слагаш един върху друг, а между чашките да съхраниш бельото си.

 

Сложи чорапи на чупливите предмети – ако се притесняваш, че нещо ще се счупи, като любимият ти парфюм, например, по-добре го сложи в чорап.

 

Прибери тоалетните принадлежности в несесер – препоръчително е да бъде прозрачен, но не е задължително. Така прибрани, ако нещо се разтече, няма да съсипе целия ти багаж.

 

Вземи си няколко празни плика – когато се връщаш със сигурност ще ти бъдат необходими. В тях може да прибереш мръсните си дрехи и бельото, например.

 

Сложи най-тежките неща на дъното до колелата на куфара – по този начин ще разпределиш тежестта на багажа си равномерно и по-лесно ще теглиш куфара си.

 

Опаковай дрехите си с лице от вътрешната страна – така ако се изцапат, няма да си личи, когато ги облечеш. Препоръчително е да се навият или загънат, след като бъдат обърнати с вътрешната страна навън.

 

Довери се на формулата 2 към 1 – тоест към всеки чифт дънки или пола, вземи по два броя блузи/топове/ризи. Хората обикновено сменят горната част на облеклото си по-често от долната, така че нямаш нужда от сто чифта дънки.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия