Нещата, които ясно показват, че един човек е умен

2016-09-11 11:44:00
Нещата, които ясно показват, че един човек е умен
Снимка: iStock

Хората обичат да общуват с умни личности, но невинаги успяват да разберат кога срещу тях седи наистина умен човек. Има няколко признака, които ще ти помогнат:

 

Добра памет – умните хора имат наистина добра памет и запомнят новата информация с лекота.

 

Здрави зъби – умните и успешни хора държат на външния си вид, защото знаят, че той им е в полза. Затова редовно посещават зъболекаря си.

 

Стегната осанка – езикът на тялото говори много и затова е добре човек да се научи да го разчита. Какво си мислиш, когато видиш прегърбен и отпуснат човек? Че е мързелив и ленив, нали? И обратното.

 

 

Елегантен начин на говорене – интелигентните хора не си служат с просташки думи и изрази. Никога!

 

Целеви подход – да си умен, определено не означава да имаш само шестици в училище. Умните хора знаят какво искат, поставят си цели и ги постигат.

 

Използване на умни аргументи – когато човек използва двойни отрицания и добри аргументи, неговите събеседници избягват споровете, за да не изглеждат глупави и смешни.

 

Безупречен външен вид – умните хора са наясно с факта, че „по-дрехите посрещат, по ума изпращат“ и затова се стараят да се грижат за визията си и да изглеждат максимално добре.

 

Широк мироглед – интелигентните хора са отворени да видят различни гледни точки, те не твърдят, че само тяхната гледна точка е вярна. Напротив! Те са отворени към мнението на околните, четат разнообразна литература, допълват мисълта си с различни гледни точки и разсъждават върху нещата, които им се случват.

 

Дълбоко дишане – за да бъдеш спокоен и да умееш да владееш емоциите си, трябва да се научиш да дишаш правилно и да медитираш поне веднъж дневно. Дълбоките вдишвания насищат мозъка с кислород, проясняват мисълта и действат изключително успокояващо.

 

Умение да изслушват – интелигентните хора знаят, че ще направят добро впечатление у околните, ако ги изслушват и не са центъра на вниманието. Те знаят, че извличат много повече ползи за себе си, когато слушат и задават въпроси, отколкото като разказват неща за себе си.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Anity111
преди 7 години

Ставате вече банални с тея *** статии.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия