Как да направиш живота си по-осъзнат и по-лек

2015-11-12 14:01:00
Как да направиш живота си по-осъзнат и по-лек
Снимка: freedigitalphotos.net

Доста често не сме щастливи, защото не знаем как и с кого да живеем живота си. Преследваме цели/хора, които не си заслужават, влюбваме се, нараняват ни, понякога бъркаме приоритетите си и прекалено се интересуваме от мнението на околните. Все пак, за да разбереш, че си сгрешил/а, първо трябва да се опариш. След това вече започваш да го караш по-леко и мисленето ти става по-осъзнато. Ние ще те насочим как да вървиш по правилния път и да направиш живота си по-лек.

 

Първо трябва да знаеш, че не можеш да избегнеш разочарования. Връзките с гаджета/приятели се провалят и можеш да получиш несправедливо отношение към себе си. Но това донякъде е хубаво, защото те учи да се си бъдеш самодостатъчен/а и калява чувствителността ти. Показва ти, че животът не е толкова розов, колкото си си мислил/а до този момент. След подобно преживяване започваш да разсъждаваш по-реалистично.

 

Ревността и завистта са погубващи емоции. Обикновено хората, които ги изпитват не са щастливи. Вгледай се в себе си и си отговори какво не ти достига. След като го направиш, започни да работиш върху коригирането на проблема и ще видиш, че ще станеш по-уверен/а и щастлива от това, което си.

 

Хубаво е да осъзнаеш, че материалните ценности не са всичко. Факт е, че много проблеми могат да бъдат решени чрез пари и е хубаво да цениш стойността им. Но душевно никога няма да бъдеш щастлив/а, когато притежаваш единствено тези ценни хартийки.

 

 

Добре е да променяш живота си понякога. Почти винаги промяната е за добро, тъй като по този начин преминаваш на друго духовно ниво. Нормално е в началото да бъдеш стресиран/а и да се страхуваш от нея, но ще видиш, че после ще бъдеш щастлив/а.

 

Поставяй себе си на първо място. Грижи се за собствения си комфорт и намирай време да се глезиш. Така ще имаш време и да осъзнаеш от какво се нуждаеш в живота си.

 

Не се опитвай да помагаш на хора, които не желаят да приемат помощта ти. Понякога водиш битки, които са предварително загубени. Ако имаш приятел, който върви по лош път и се ядосваш, че той не иска да приеме помощ от теб, не се хаби. Когато човек сам не иска да си помогне, никой не може.   

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия