Какво да правиш, за да се чувстваш добре

2015-10-17 16:48:00
Какво да правиш, за да се чувстваш добре
Снимка: freedigitalphotos.net

Доста често хората си поставят бариери, целят се в задачи, които не могат да изпълнят и мислят за хора, които не могат да имат. Това е причината да не се чувстват добре. Ще ти покажем върху какво да се концентрираш, за да се радваш на живота си и хората в него.

 

Пазарувай за себе си. За да се радваш на живота, преди всичко трябва да се радваш на себе си. А какво по-хубаво от това да си купиш нова чанта, обувки, дънки или красива блуза/рокля?

 

 

Чети книги. Чрез тях може да откриеш много истини за живота и да промениш светогледа си. Освен това книгите те отнасят в друг свят. Четенето също така ще бъде новата обща тема за разговор с приятелите си. Всеки го вълнуват различни жанрове книги, със сигурност и ти ще намериш твоя, ако все още не си го открил/а.

 

Носи цветни дрехи. Любимият цвят на повечето тийнейджъри и особено тийнейджърки е черното. Но не може само него да носиш. Бъди цветна и разнообразна, така ще подобриш хем настроението си, хем положителните събития в живота си.

 

Остави в обкръжението си само хората с положителна енергия. Да, хубаво е човек да общува с всякакви хора, но в кръга си от приятели включвай само хората, в които си сигурен/а, че са верни и имат положителни мисли към теб.

 

Не бъди кариерист/кариеристка. Да, похвално е, че си амбициозен/а и гониш целите си, но да имаш реализация и да бъдеш осигурен/а материално не е най-важното в живота. На първо място следвай сърцето си и желанията си.

 

Спи достатъчно. Това е една от основните причини да не бъдеш щастлив. Липсата на сън води до умора и нежелание за правене на каквото и да било. Кофеинът не е в състояние да заличи часовете сън, които не си си набавил/а, може да повиши енергията ти за малко, но после изтощението ще се върне. Така, че си направи здравословен режим.

 

Бъди себе си. Никога не се прави на този/тази, когото/която не си. Дръж се естествено, дори в средата, която не е твоята. Така хората ще те оценят и няма да изневериш на собствения си характер, предпочитания и т.н. Когато нещо не ти харесва, не се притеснявай да си кажеш, също така се дръж, както ти идва отвътре.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
rosiqka
преди 8 години

В изпълнения и наситен със събития жизнен стандарт залагам на силата спокойно да се справям със ситуации от разнороден характер,без да изпадам по възможност в крайни състояния на загуба на самоконтрол,свързани с истерии и дисбаланс на разум и емоции.Вярвам в позитивната умствена нагласа и съм сигурна ,че промяната я има във всеки от нас и това е пътят към смислен и правилен живот.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия