Човек пораства най-много и най-бързо по време на тийнейджърството си. Тогава преживяваш куп промени, които те карат да осъзнаеш и научиш различни неща. От една страна тялото ти се променя много бързо, от друга – учиш и разбираш, чувстваш, радваш се, страдаш. Какво ще научиш през тийн годините и как това ще подобри живота ти?

 

Обличай се добре. Заглеждаш ли се в дрехите на хората около теб? Вероятно ако си момиче, обръщаш повече внимание на тези неща, но и момчетата забелязват модните гафове. Някои хора просто нямат вкус, други не знаят как да комбинират дрехите и аксесоарите си, за да изглеждат добре. Помисли си дали се обличаш добре, какви дрехи носиш и имаш ли облекла за специални случаи. Важно е да подбираш тоалетите си спрямо това къде отиваш. Никой не очаква от теб да излизаш на кафе с бална рокля или фраг, но ако си на интервю за работа, сложи риза и панталон.

 

 

Присъствай на 100%. Вероятно всеки ден виждаш компании от млади хора, които седят на една маса, но не си говорят, защото всеки от тях е със смартфон в ръка. Отиваш на училище, но не ти се струва интересно и просто чакаш часа да свърши с блуждаещ поглед в нищото. Това е много грешна тактика и не носи никакво щастие. Оценявай момента и го живей на 100%. Когато си с приятели, общувай с тях и се радвай на комуникацията между вас. Когато си в училище, старай се да научиш новите неща още в часа.

 

Бъди добър в секса. Това е едно от най-силните удоволствия, което човек може да изпита. Не се лишавай от него, но бъди предпазлив/а. Използвай предпазни средства, когато правиш секс и постоянно усвоявай нови техники, разбери какво ти харесва, какво обожаваш, какво подлудява партньора ти. Това ще те накара да се чувстваш много по-добре, когато човек е задоволен сексуално, той е много по-спокоен, работоспособен и с по-добро самочувствие.

 

Бъди честен и истински човек. Лъжите не си струват, не печелиш нищо от тях. Можеш просто да бъдеш честен със себе си и да преглъщаш егото си по-често. Разбери, че няма как всеки да те харесва, недей да се стремиш да се харесаш на всеки, нито всички да са ти приятели. Бъди социален човек, бъди усмихнат/а, учи се от грешките си, но не лъжи.

 

Прекарвай времето с гаджето си пълноценно, но не бъдете заедно постоянно. Грешка е да вярваш, че постоянно трябва да си с гаджето си. Прекарвайте време заедно, правете забавни и интересни неща, но в никакъв случай не прекалявайте. Ще си досадите, ще започнете да се карате и да не оценявате времето си заедно.

Автор: Nadejda Atanasova