9 промени, които ще подобрят живота ти [част първа]

2015-08-20 17:30:00
9 промени, които ще подобрят живота ти [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Човек пораства най-много и най-бързо по време на тийнейджърството си. Тогава преживяваш куп промени, които те карат да осъзнаеш и научиш различни неща. От една страна тялото ти се променя много бързо, от друга – учиш и разбираш, чувстваш, радваш се, страдаш. Какво ще научиш през тийн годините и как това ще подобри живота ти?

 

Обичай себе си. Това е много важно нещо, което трябва да научиш. Любовта към теб самия/самата е ключът към успеха и щастието. Когато изпитваш обич, а не отвращение от себе си, си много по-позитивен, щастлив, постигаш повече успехи и си по-привлекателен за околните. Дори, когато правиш грешки или не си доволен/на от резултатите, които постигаш, трябва да си напомняш постоянно, че ти обожаваш себе си и си супер готин човек.

 

 

Влез във форма. Искаш да се чувстваш щастлив/а и на място в кожата си? Време е да отидеш в залата и да се разкършиш. Може да е фитнес, може да правиш упражнения в домашни условия или да танцуваш, избери спорт, който да ти харесва, да ти доставя удоволствие. Така ще спортуваш с желание и ще се чувстваш много по-добре.

 

Остави мобилния телефон настрани. Имаш модерен телефон, който много харесваш и ти е удобен да комуникираш с всеки по всяко време. Чудесно, но нека не забравяш, че живия контакт е много по-важен от чатовете. Когато си навън с приятели, просто остави телефона си в джоба или в чантата си. Отговаряй на повикванията, само когато са наистина спешни или когато искаш да ползваш камерата, за да запечаташ незабравим момент.

 

Оправи си стойката. Забелязваш ли колко хора се изгърбват и не забелязват? Не бъди такъв, защото освен, че не е естетично, е и много вредно за тялото. Седенето пред компютъра и липсата на достатъчно движение, често пъти ни кара да губим хубавата си стойка. Затова се старай да се изправяш, когато ходиш по улицата мисли за раменете и дишането си. Може да ти се струва глупаво, но когато се изправиш, дори самочувствието ти се променя и имаш много по-добро усещане за себе си.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия