5 сурови истини за живота

2015-07-11 16:22:00
5 сурови истини за живота
Снимка: freedigitalphotos.net

Животът е най-добрият учител. И докато училището първо ти дава урока, а после изпита, то в реалността е обратното – първо имаш изпитание, а след това научаваш урока си. Сега ще ти разкажем за суровите истини за живота.

 

Любовта не трае вечно. Като всяко нещо, любовта има нужда от храна. Тя няма как да просъществува вечно, когато не се грижиш за нея. Това означава, че трябва да се стараеш, да  разнообразяваш партньора си, да правите нещо заедно и да се подкрепяте в трудните моменти. Ако спрете да си обръщате внимание и се отдадете на рутината, любовта умира. Освен това хората просто понякога се изчерпват. Не винаги всичко зависи от теб. Понякога просто любовта сякаш свършва, колкото и да ти звучи грубо.

 

Няма как да си щастлив, когато не правиш нещата от сърце. Вероятно си мечтаеш да учиш в престижен университет и да изкарваш много пари с просперитетната си работа. Това е много добър план, но не е задължително да се чувстваш щастлив от това, което правиш. Недей да се водиш само от финансите, когато си търсиш работа или избираш какво да учиш. Просто се отдай на сърцето си и работи върху това да си най-добрия в областта, която те интересува. Само така ще бъдеш наистина щастлив човек.

 

 

Няма асансьор към успеха. Трябва да изкачиш всички стълби, а те са хлъзгави. Детските мечти са нещо страхотно, но и наивно. Няма как да станеш шеф на голяма фирма веднага след като завършиш университета, нито пък да развиеш свой печеливш бизнес и никога да не се провалиш. Пътят към успеха е дълъг, а и винаги има пречки, които живота ти предоставя.

 

Не е проблем да грешиш, а да повтаряш грешките си. Вероятно можеш да се сетиш за поне пет свои грешки, които са имали последствия. Не е срамно в това, че си направил/а грешка, ако си се поучил/а от нея. Проблемът е, че не всеки се учи от опита. Тогава животът ти дава да научиш един и същи урок няколко пъти, като ти предоставя различни изпитания. Така един и същи урок се повтаря, докато не разбереш къде е грешката.

 

Само мъртвите риби се носят по течението. Никога не се пускай по течението, защото нищо добро не те чака. Бори се, прави всичко по силите си, дай всичко от себе си. Само така можеш да си наистина щастлив и доволен от живота си.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
rosiqka
преди 8 години

Имам си много здравословна нагласа по принцип и тя е: НЕ ИСКАЙда си най-добрата,а давай най-доброто от себе си.В повечето случаи славата създава обкръжение , но не и истински приятели.Моето лично ЕГО- АЗ -1 лице ,единствено число, има ясна представа за щастие и тя е продиктувана от опита да си изграждам лично мнение за хората,които ме интересуват,без да се ръководя от представите на други ,които си имат тяхна оценка за приятност и приемственост.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия