Как да харчиш по-малко, когато си на шопинг

2015-05-15 20:01:00
Как да харчиш по-малко, когато си на шопинг
Снимка: Dreamstime

Шопингът е любимото хоби на всяка жена. Няма момиче, което да не се радва на нови придобивки. Повечето мъже си мислят, че жените отчаяно търсят часове наред най-подходящата рокля или най-красивата чанта. Всъщност не е точно така. Шопингът е ритуал, шопингът е хоби, той е социално действие, защото винаги е споделен с поне една приятелка. Но проблемът е, че дамите не се усещат как харчат. Те забравят всякаква пестеливост и са склонни да се върнат с празно портмоне и 10 торби с дрехи. Как да спестиш пари, когато си на шопинг?

 

Придържай се към най-нужното. Знаем, че ти харесва много онази чанта, която видя в магазина, но си помисли, че имаш поне 10 подобни, на които все не им идва ред да сложиш. Затова нямаш нужда от още една. Но ако в последния месец си скъсала два чифта дънки, определено имаш нужда от нови. Затова е добре да се придържаш към първоначалната идея за какво си отишла на пазар. Не си позволявай много излишни неща.

 

 

Не купувай нещо, само защото е евтино. Другата примамка на жените – това са намаленията. На почти всеки магазин можем да видим надпис „Намаление” или „Частично намаление”. Най-често това са стоки от стари колекции, които те изкушават, защото са на половин цена. Не! Кажи си, че нямаш нужда от 10-и чифт бански костюм или от зимно палто през пролетта. Освен това често пъти не си харесваме нищо от намаленията и бързо се ориентираме към скъпите стоки. Внимателно прецени за какво си отишла на шопинг и с колко пари разполагаш.

 

Не си купувай дрехи, които не ти стават с мисълта, че ще отслабнеш. Още една грешка, която струва пари, нерви и ценно място в гардероба. Повечето дами си харесват нещо, а когато не им стане, се разочароват. Те все пак решават да го купят, но с уговорката да свалят няколко излишни килограма. За съжаление, килограмите се свалят трудно, а и е възможно тази дреха да не ти стои добре, дори след като си отслабнала.

 

Преди да отидеш на шопинг, разчисти гардероба. Не знаеш какво притежаваш, докато… не разчистиш гардероба си. Вероятно имаш поне няколко чифта дънки, които си забравила, също така и други дрехи като рокли, блузки и полички. Преди да отидеш и да си купиш нещо ново, помисли какво от старите си неща си струва преразглеждане, а защо не и освежаване.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия