Няколко причини, поради които да не отидеш на бала си

2016-05-19 15:12:00
Няколко причини, поради които да не отидеш на бала си
Снимка: freedigitalphotos.net

Абитуриентските балове наближават и хиляди тийнейджъри се готвят за тази специална нощ. Сега повечето младежи мислят за купони, дискотеки, бални рокли и костюми и забавление. Еуфорията е обладала повечето абитуриенти и нямат търпение да дойде заветната вечер. Но има и хора, които не се радват на шумните празненства и не искат да отидат на бала си. Често пъти приятелите и съучениците им не ги разбират и твърдят, че е глупаво човек да не отпразнува завършването си. И все пак, кои са предимствата на това да пропуснеш балната вечер?

 

Спестяваш пари, които можеш да вложиш в нещо по-полезно. Балът е много скъпо удоволствие. Имаш нужда от специален тоалет, обувки, в повечето случаи кола под наем, куверт за ресторант и пари за почерпка след това. Като цяло балът излиза много скъпо, а родителите често пъти нямат възможност да покрият тези разноски. Затова можеш да вложиш парите в нещо друго: екскурзия с приятели или частни уроци, които ще ти помогнат при кандидатстването във ВУЗ.

 

 

Не се тормозиш да обикаляш за дрехи и обувки. Този проблем е основно при момичетата, защото момчетата много по-лесно си намират нужното облекло. Повечето дами обикалят с месеци, докато попаднат на подходящата рокля. Някои се оставят в ръцете на шивач, който да я сътвори специално за тях. Това е изключително трудно начинание, изпълнено с нерви. Ако си решил/а да пропуснеш бала, ще си спестиш куп тревоги.

 

Спестяваш си много шум. В повечето случаи баловете са придружени с голяма доза простотия и шум. Оркестри, кич, чалга и грозни тоалети, пияни тийнейджъри и всякакви възможни изцепки. Това е нормална гледка, с която вече сме свикнали да виждаме всяка година през май месец. Ще си спестиш всичко това, ако не отидеш на бала си.

 

Не бива да подценяваш и идеята да отидеш на бала си, но с други хора. Човек не винаги е близък с класа си, но пък има други приятели, с които да прекара вечерта. Ако те са съгласни, можеш да се присъединиш към техния купон.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия