Съвети за успех в живота [част втора]

2015-04-20 18:45:00
Съвети за успех в живота [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Всеки човек иска да жъне успехи и да се радва на това, което постига. Проблемът е, че всеки тийнейджър е склонен да се демотивира дори от най-малката спънка. Най-често виновен затова е липсата на опит. Искаме да получим нещо, но не сме склонни да се постараем или просто нямаме търпение. Това са грешки на младите хора, които възпрепятстват успеха. Сега ще ти разкажем повече за начините как да успееш в живота.

 

Позитивна мисъл. Откажи се от вредния навик да мислиш негативно. Просто вярвай в себе си. Понякога се чувстваш неразбран/а, сякаш никой не те оценява, искаш да се занимаваш с куп неща, а останалите мислят, че си луд/а. Дори най-странната идея може да е чудесно начало за ново начинание. Може би другите не вярват, че има смисъл, но само ти си човекът, от който зависи увенчаването с успех. Мисли позитивно, представяй си как мечтата ти се сбъдва и не се връзвай на хорското мнение.

 

Галерии

 

Живей според нуждите си, а не според изискванията на другите. Имаш нужда да спортуваш и да се храниш здравословно? Сам/а знаеш, че това е правилният избор. Дори всички от компанията ти да пушат, да пия алкохол и да не спортуват, може би имат нужда ти да ги стимулираш, за да се променят. Друг смята, че гаджето ти не е за теб? Много добре знаеш, че отстрани всичко изглежда различно и само ти можеш да прецениш дали наистина си щастлив/а с човека до себе си.

 

Прави повече от това, което се изисква от теб. Недей да се пестиш прекалено, сега си млад/а и имаш много енергия. Време е да се научиш, че успехът идва само, когато го заслужаваш. Когато искаш нещо да се случи, трябва да правиш повече от това, което се изисква или очаква от теб. Само така ще се усъвършенстваш и развиваш.

 

Не се отказвай. Няма как да успееш, ако при най-малкия проблем, зарежеш всичко. Вярвай, че дори грешките са част от пътя към успеха. Съдбата сама ни насочва кое е правилно и кое не. Трудностите ще те научат на мъдрост.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия