Как да избереш подходяща за теб гимназия

2014-09-12 14:30:00
Как да избереш подходяща за теб гимназия
Снимка: Dreamstime

Изборът на ново училище не е толкова лесна задача, колкото изглежда отстрани. Това може да бъде доста стресиращо както за ученика, така и за неговите родители. Всеки иска детето му да отиде на хубаво място, където ще се запознае с умни връстници и ще придобие нужните познания.

 

Как да намериш най-доброто училище за теб?

 

Поинтересувай се от баловете на училищата. Те определено ще успеят да те насочат в някаква посока. Често оценките може да не са обективни, но се очаква, че колкото по-висок е балът на дадено училище, толкова по-добро е обучението там. Дали това е вярно, може да разбереш, чак след като завършиш гимназия. Ако имаш по-големи познати от теб, разпитай ги дали са доволни от училището, където учат и кое ще ти препоръчат.

 

 

В днешно време всяко училище си има сайт. Посетете го и разгледайте какво пише в него. Всяко училище изтъква своите награди и участия в чужбина, така че, ако гимназията, която си си харесал има такива, със сигурност ще бъдат споменати в сайта.

 

Много е важно училището да предлага нещата, които харесваш и те интересуват. Няма смисъл да се записваш в математическа гимназия с висок бал, ако те влече рисуването. Намери си гимназия, отговаряща на интересите ти.

 

Ако имаш желание може да се срещнеш с директора на избраната от теб гимназия и с учителите, които преподават там. Не очаквай да ти кажат нещо лошо, но това не пречи да ги питаш нещата, които те интересуват. Помоли да ти позволят да се разходиш из училището и да го разгледаш. Така може да видиш дали е чисто и поддържано, в какво състояния са класните стаи, тоалетните и физкултурния салон.

 

Хубаво е избраната от теб гимназия да ти е на удобно място. Все пак няма да ти е приятно всеки ден да пътуваш по над час, за да стигнеш до училище. Затова си избери учебно заведение, до което ще стигаш горе-долу бързо и лесно.

 

Разбира се, възможно е да не успееш да влезеш в гимназията, която си си харесал, но това не бива да те ядосва или натъжава. Където и да учиш, ако имаш желание да научаваш нови неща и да се развиваш, ще имаш възможност да го правиш. В днешно време учителите с радост помагат на учениците, които искат да получат допълнително количество знания, защото те са малцина и е удоволствие да се работи с тях.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия