Какво задължително трябва да направите, докато сте студенти?

2014-07-06 16:00:00
Какво задължително трябва да направите, докато сте студенти?
Снимка: freedigitalphotos.net

Студентските години са едни от най-прекрасните в целия живот на човека. Със сигурност, който и да попитате, ще каже, че през студентските години е преживял наистина прекрасно време, пълно с купони и забавление. В разгара на кандидатстудентската кампания решихме да публикуваме какво трябва да направи всеки студент.

 

Да се отделите от родителите си. Повечето младежи заминават да учат в други градове или държави, което налага отделянето от семейството и повече самостоятелност. Това може отначало да ви плаши, но има доста ползи, защото човек се научава да се справя сам с проблемите, с бюджета, който има и с домакинската работа, което хич не е лесно.

 

 

Хванете си гадже от курса. Това е доста забавно, особено, в началото на обучението. Тогава все още курсът е задружен, повечето ходят на лекции и е забавно. Освен това така можете да прекарвате наистина по цял ден с гаджето си и да не се налага да отсъствате от лекции и да пренебрегвате ученето за сметка на любовта.

 

Предайте си поне един път курсовата на време. Понякога курсовите работи са изключително досадни и отнемат време. Разбира се, всеки студент ги оставя за последния момент и често се случва да прекрачи срока. Опитайте се поне един път да направите курсовата на време и да не започвате да я правите една нощ преди крайния срок. Може да се окаже по-интересно занимание, отколкото си мислите.

 

Поне един път участвайте в спортен турнир, организиран от университета. Знаем, че повечето студенти макар и да обичат да спортуват, не се занимават усилено със спорт покрай университета. Но понякога един спортен турнир може да е много забавен, да се запознаете с нови хора и да си прекарате страхотно времето заедно. Участвайте в такъв турнир, спечелете точки за вашия университет/факултет.

 

Посетете чужда лекция, която няма нищо общо с вашата специалност. Факт е, че има много интересни специалности и дисциплини, които човек би изучавал. За съжаление, не на всеки се отдава всяка наука. Защо не си направите експеримент и не влезете в чужда лекция, която няма нищо общо с вашата специалност. Със сигурност ще ви е интересно.

 

Кандидатствайте за работа или стаж. Ако учите редовно, може би нямате толкова свободно време, но защо не се пробвате? Ако ви е интересно, може да кандидатствате за стаж в някоя фирма, насочена в сферата, която вие изучавате. Ще научите много нови неща и ще видите как това, което учите, работи на практика.

 

Направете си маратон без спане! Забавлението е много важно, особено в тези години. Знаем, че по време на сесия, студентите изпитват огромна нужда от сън, защото почти всяка нощ са над учебниците. Защо не пробвате едновременно с ученето да се забавлявате и да купонясвате много? Пробвайте да учите, да ходите на изпити и да не спирате да излизате. Със сигурност спането няма да ви е много, но споменът, който ще остане, ще е вечен!

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия