Призови места за България на Московска олимпиада по математика за малки ученици

2014-03-09 21:09:00
Призови места за България на Московска олимпиада по математика за малки ученици
Снимка: sxc.hu

Въпреки множеството изследвания, които доказват по всевъзможни начин, че младото българско поколение става все по-глупаво, за наша радост от време не време се появяват по няколко светлини, които освен, че ни дават повод за гордост, ни подтикват да се надяваме, че скоро време ще настъпи промяна в образователната система и хиляди български умове няма да бъдат загубени.

 

 

Една от тези светлинки е 9-годишната Мария Дренчева от София. Тя е известна със своя невероятен гении, донесъл и множество отличия от редица конкурси и състезания. Последното й постижение се превърна в повод за гордост на всички българи, тъй като отново бе доказано, че българските деца са наистина умни и наистина трябва да намерим правилния подход, за да не изгубим целият този потенциал.

 

Детска академия на науките, изкуствата и спорта тази година бе домакин на Московска олимпиада по математика за малки ученици. Състезанието се проведе на 9 февруари 2014 г. и в него имаха възможност да участват всички ученици от първи до пети клас. Интересното при на Московска олимпиада по математика за малки ученици, че в нея участва ученици не само от Русия, но и от България и Сърбия.

 

Точният брой на участващите от трите държави е бил 850 деца и сред тях имаме единствената второкласничка, която е успяла да събере максимален брой точки, което и донесло и златния медал. Невероятният талант е Мария Дренчева, която събрала забележителните 59 точки, като сравнение най-доброто постижение на ученик от Русия е 53 т., благодарение на което завоювала първата позиция.

 

"Това е изключителен повод за гордост. Мария Дренчева постигна уникален успех, като реши всички задачи на това трудно състезание за малки ученици. Браво, Мария! Пожелаваме ти още много успехи" – заяви Ирина Шопова, директор на Детска академия на науките, изкуствата и спорта.

 

С това обаче българските успехи не свършват, тъй като второкласникът Даниел Дренчев си спечели сребърен медал, а Ния Димитрова, също във втори клас, стана бронзов медалист. При третокласниците Теодор Малчев спечели сребърен медал, а Антония Илиева – бронзов. Петокласниците пък могат да се похвалят с цели трима златни медалисти – Александър Кръстев, Атанас Кичуков и Мартин Стефанов.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия