Ненужните вещи, от които е време да се отървете

2014-02-20 15:59:00
Ненужните вещи, от които е време да се отървете
Снимка: Dreamstime

Още е рано за пролетно почистване, въпреки че навън е доста топличко. Това обаче не означава, че не е дошло време да се отървете от излишните вещи у дома и да освободите пространство за нови или ... просто да освободите малко пространство :)

 

Ако не знаете какво ви е ненужно и е по-добре да отиде на боклука, вижте нашия списък с предложения:

 

Стари тениски, с които никога не бихте излязли навън, но пазите за всеки случай – за вкъщи, за ремонт, за спане, за парцали и т.н. Може да си оставите 1-2, но останалите трябва да заминат на боклука.

 

Билети. Голяма част от жените, а и не малко мъже, обичат да си пазят стари билети, пропуски, касови бележки, картички и т.н. Ей, така за спомен! Има ли наистина смисъл от тези излишни листчета?

 

 

На всеки му се е случвало да вземе някаква непотребна вещ от баба си и дядо си, защото му е било неудобно да откаже. Все пак баба ви е положила толкова усилия, за да ви изплете този пуловер, как да не го вземете? При положение, че е минало доста време и вие нито веднъж не сте използвали взетите насила неща, време е да се отървете от тях. Може да ги дарите, защото ще е грехота да ги изхвърлите на боклука.

 

Чаши от промоции. Определено е зарибяващо да ги събираш, но рядко човек успява да се сдобие с целия сервиз. Затова се отървете от тези, които ви кефят най-малко. А и е въпрос на време да изхвърлите всичките. След време ще искате да имате истински и красиви сервизи, а не промоционални чаши.

 

Старите списания също не би трябвало да имат място у вас. Всеки си е запазвал някакъв вестник или списание заради някаква статия. Ако обаче не сте отваряли четивата от години или пък вече не помните защо сте ги запазили, по-добре ги изхвърлете.

 

 

Със сигурност у вас имате евтини джунджурии и сувенири, които вече не ви харесват, а само ви създават проблеми. Вместо да се чудите къде да ги приберете и да се ядосвате всеки път, когато трябва да бършете прах около тях, по-добре ги изхвърлете и си решете проблема.

 

Няма да умрете, ако използвате лекарства с изтекъл срок на годност, но и няма да си помогнете. Затова по-добре се отървете от старите и си вземете нови при нужда.

 

Нямате нужда от повече от 5-6 химикалки у вас, но със сигурност имате над 20. С течение на времето обаче те спират да пишат, защото мастилото им засъхва. Оставете си тези, които ви харесват най-много, а останалите нека отидат на боклука.

 

 

Найлоновите торбички също са излишни. Научете се да използвате от плат - бъдете еко!

 

Със сигурност имате у дома малки томове с романчета, които сте си купували, за да си запълвате времето на плажа, в автобуса или вечер преди лягане. Ако обаче не са успели да привлекат вниманието ви и не сте ги прочели досега, по-добре ги дарете на някоя библиотека. Там все ще се намери някой, който да ги изчете с кеф.

 

Снимки: sxc.hu

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
kaRamella
преди 10 години

Чаши от промоции? Та аз имам 3 кашона с по 6 чаши вътре на Кока Кола. Еми , мога да се сдобия с целия сервиз...и то три пъти :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия