Типовете приятели, от които е по-добре да се отървеш възможно най-бързо

2014-02-18 15:15:00
Типовете приятели, от които е по-добре да се отървеш възможно най-бързо

Да намериш истински и верни приятели не е никак лесно. Затова, когато се обградите от хора, които обичате и които ви обичат, направете всичко възможно, за да ги задържите. Това може да стане, като сте лоялни към тях, уважавате ги и им отделяте достатъчно време. Приятелството се поддържа като една връзка – с постоянство и компромиси. За да имате обаче достатъчно време за истинските си приятели, трябва да се „отървете“ от тези, от които нямате нужда. Вижте кои са видовете приятели, които е по-добре да нямате:

 

 

Мързеливият – всеки има приятели, които се носят по течението и винаги очакват от околните да измислят забавни неща за правене. Това обаче в един момент става досадно. Все пак не всеки иска да е в ролята на аниматор и постоянно да измисля забавления за околните.

 

Завистливият – за съжаление, има хора, които никога не могат чистосърдечно да се зарадват на щастието и успехите на околните. Може да са ви приятели, но това не означава, че се радват за вас, когато сте щастливи и доволни от живота. Няма смисъл да си заобиколен/а от хора, които ви завиждат – оставете това чувство на враговете си, а не на приятелите си. Все пак приятелите са тези, с които би трябвало да споделите, когато се чувствате щастливи и на които да се оплачете, когато сте нещастни и нещата не вървят.

 

Използвачът – нормално е, когато човек си има гадже, да има по-малко време за своите приятели, но едно е да си зает от време на време, друго е да си постоянно с половинката си и да се виждаш с приятелите си, само когато него/нея я няма или е зает/а. Доста е грозно и унизително да се виждаш с някой, като знаеш, че сте излезли, защото гаджето му е заето или е извън града, а не защото наистина иска да те види. Нямате нужда от приятели, които се сещат за вас, само когато им е скучно и могат да не се виждате месеци наред, стига да има какво да правят през свободното си време.

 

Редакторът – всеки прави грешки, но никой не обича да бъдат поправян ... ПОСТОЯННО! Разговорът се превръща в неприятно изживяване, когато някой те поправя на всяка втора дума. Не, че трябва да говориш неграмотно и околните да си мълчат, но надали положението е толкова лошо, колкото го изкарва твоят приятел – коректор.

 

Сърдиткото – има хора, които се сърдят за глупости и после не казват защо са нацупени. Може би, защото не помнят. Няма смисъл да се виждате със сърдитковци, което постоянно развалят настроението ви и с които трябва да се внимава, за да не се обидят. По-добре се обградете с усмихнати и позитивни хора.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия