Интересни забележителности в България, които трябва да посетите през 2014

2014-01-24 18:30:00
Интересни забележителности в България, които трябва да посетите през 2014
Снимка: Facebook

Когато човек реши да си направи екскурзия в България, трудно решава къде да отиде. Има много красиви места, които си заслужава да бъдат посетени и доста, които също са интересни, но не са така комерсиални и се посещават от малък брой туристи. Вижте няколко интересни кътчета в България, които определено ще ви харесат:

 

Плиоценски парк Дорково – музеят там определено има доста интересна архитектура. Също така това е единственото място в страната ни, където човек може да види доста реаллно направен 4-метров мастодонт /това е изчезнал род растителнояден бозайник, който доста прилича на външен вид на слон/. Освен това, докато се разхождате в парка, ще чуете звуци от праисторическата гора, каквито е имало па нашите земи преди милиони години.

 

Снимка: dorkovo.alle.bg

 

Крепостта Царевец и музея на силиконовите фигури във Велико Търново – крепостта се намира близо до центъра на Търново. Тя е била главната българска крепост по време на Второто Българско царство, когато Велико Търново е столица на България. През Средновековието хълмът, на който се намира крепостта, е изцяло застроен с жилищни и административни постройки. Музеят на силиконовите фигури е също така интересен като тези на Мадам Тюсо. Разликата е, че те са направени от силикон, а не от восък. Ако обичате такъв тип забавления, посетете Мултимедийния поситетелски център – няма да останете разочаровани!

 

Снимка: YouTube

 

Часовниковата кула в Хасково – тази забележителност съществува отскоро. Кулата бе открита през есента на 2013 година. Тя е точно копие на съществувала по-рано кула. Интересното при нея е, че камбаната е от леярната „Whitechapel”, която е произвела камбаната на свободата във Филаделфия, камбаните за юбилея на кралицата на Великобритания, камбаната на Олимпиадата в Лондон 2012 и камбаната на Big Ben, който от скоро време се казва Elizabeth Tower в чест на кралица Елизабет II.

 

Снимка: haskovo.com

 

Остров Св. Анастасия в Бургас – тази пролет за пръв път туристите ще имат възможността да посетят реновирания остров с корабче. Там можете да се разходите из музей, църква, ресторант с местна кухня и лекарна. Последното място е доста интересно - там ще имате възможността да научите за какво се ползват билките. Не е нужно да сте запален билкар, за да ви е интересно.

 

Снимка: Facebook

 

Цари Мали град – тази крепост се намира на хълма Св. Спас до с. Белчин, Самоковско. В продължение на няколко хилядолетия хълмът бе скрил една дълговечна история. Слава Богу, през 2013 година крепостта е възстановена и туристите имат възможността да се запознаят с историята на хората, живели по тези места, както и да научат за интересни събития. Античното име на крепостта е неизвестно, но тя е кръстена „Цари Мали град”, защото с площта си от почти 10 дка не отстъпва на Царевец. Тази идея за еднодневка екскурзия е много подходяща за хора, живеещи в София, защото е близо и в същото време там е много приятно местенце. Ще научите интересни неща и ще имате възможността да релаксирате. Има прекрасна гледка, много зеленина и пейки за отбора, където може да си направите пикник или да играете на забавни настолни игри със семейството и приятелите си.

 

Снимка: carimaligrad.com

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
YSMF
преди 10 години

Правя реклама, понеже явно никъде не ни бръснат за слива - Провадия с крепост "Овеч" и Солницата. Щом през последните 2 години пристигнаха едно прилично количество учени /миналата седмица от Станфорд/ явно си заслужава.

mycel
преди 10 години

Царевец не е нищо особено, но пък е приятно място, където можеш да се поразходиш. Нещо като парк е.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия