Как да се впишеш в новия клас?

2013-10-31 18:30:00
Как да се впишеш в новия клас?
Снимка: sxc.hu

По някаква причина си се преместил/а в ново училище и се притесняваш от новите ти съученици? Те се познават по между си и са приятели, а на теб ти е трудно да си намериш компания. Не се тревожи.

 

Като за начало не стой сам/а в ъгъла, а си говори с новите ти съученици. Важно е да се опознаете, защото когато има нов ученик в класа винаги е интересно и отвлича вниманието на всички. Затова е много важно да общуваш възможно най-много с новия ти клас. По този начин ще видиш кои хора ти допадат и кои не.

 

 

Не се страхувай. Няма от какво да се плашиш, не си мисли, че няма да те приемат. Напротив, ще те приемат, но трябва да им позволиш. Ако не общуваш с тях и стоиш сам/а всяко междучасие, ще си помислят, че ти не ги харесваш или си асоциален/на.

 

Бъди мил/а и учтив/а, помагай на съучениците си с каквото можеш, усмихвай се. Това прави добро впечатление и тези, които си струват ще го оценят. Но не минавай в другата крайност, да се подмазваш, защото това прозира и е грозно.

 

Недей да клюкарстваш и да злословиш. Със сигурност няма как целият ти клас да те харесва. Все ще има някой, на който няма да си му „приятен/на”. Това не бива да те кара да се чувстваш зле и да се отчайваш, но също така и да се държиш лошо. Ако някой говори против теб и злослови, недей да падаш на неговото ниво. Опознай хората и тогава си прави изводи за тях. Ясно е, че отначало ще отнеме време, докато си намериш твоята компания, но трябва да опознаеш съучениците си.

 

Стреми се, не да се харесаш на всички, а да се сприятелиш с хората, които ти допадат. Бъди активен/на. Защо ти не организираш някакво излизане на целия клас? Дали в някой парк след училище или кафе, да се съберете и да си поговорите, така ще се опознаете добре и извън училище.

 

Ако те канят да излизаш с тях, не отказвай. Когато все още се опознавате, ако група твои съученици те покани да излезеш с тях, не отказвай. Важно е да видят, че и ти имаш желание да се социализираш и да бъдете добър екип. Ако по някакъв предмет ви дадат домашно, което можете да правите по двойки или сами, работи с някой съученик. Работата в екип винаги сближава.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия