Няколко причини да гостуваш по-често на баба си и дядо си

2013-10-28 16:16:00
Няколко причини да гостуваш по-често на баба си и дядо си
Снимка: Dreamstime

Да ходиш на гости на баба и дядо определено е хубаво преживяване. Единственият недостатък е, че ядеш до припадък и се връщаш с няколко килограма отгоре, ако се задържиш повечко от няколко дни, но понякога човек трябва да прави жертви, особено, когато е толкооооова вкусно ....

 

Някои хора не обичат да гостуват на баба си и дядо си. Причината е, че не намират общи теми за разговор и повечето пъти си говорят едно и също. Проблемът не е във възрастовата ви разлика, а в начина, по който гледате на нещата. Тези хора много ви обичат и ви се радват и вие трябва по-често да им ходите на гости и да им доставяте положителни емоции.

 

Ако все още нямаш желание да отидеш на гости на баба си и дядо си, виж няколко причини, поради които си заслужава да го направиш:

 

 

Баба готви много вкусно – ястията на мама определено си заслужават, но тези на баба са просто ... Надали има внук, който да е отивал на гости на баба си и да е оставал разочарован от това, което му е сготвила. Бабите са пълни с идеи и рецепти. Все пак имат доста голям кулинарен опит. А и баба може всичко – да прави вкусни палачинки за закуска, да прави неустоими мекици, вкусни баници, апетит боб и какво ли още не. Дори да отидеш при баба си с нова рецепта и продукти, които никога не е чувала, тя веднага ще ти сготви това, което искаш. То може да не стане същото, но в най-лошия случай ще стане в пъти по-вкусно.

 

Баба и дядо имат много хубава библиотека – в днешно време все по-малко младежи четат книги в реалния им вариант, тоест написани на хартия. Вече е модерно да се чете от екран – било то на лаптопа от интернет или на четеца. Идеята е, че по този начин човек може да носи няколко книги със себе си, без да му тежат и да чете това, което му се иска в момента, а не това, което е взел сутринта. Да, но класиката си е класика! В библиотеката на баба и дядо винаги има уникални книги, за които никога не си чувал/а, но които определено ще те оставят без дъх и ще те е яд, че не си знаел/а за тях по-рано. Затова всеки път, когато ходиш на гости на добрите старци, разглеждай книгите, които имат.

 

Винаги имат готини истории за разказване – баба и дядо са богати с истории. Някой път се повтарят, защото не помнят, но винаги казват по нещо ново и интересно. Важното е да имаш настроение и време да ги слушаш. Те могат да разказват с часове. И не си мисли, че това, че са стари, означава, че няма какво да ти кажат. Напротив, имат! И те са били млади, и те са правили лудории /колкото и да не ти се вярва!/и те имат спомени, които си заслужава да разкажат на околните.

 

Баба и дядо ме обичат много ... аз тях – също – може понякога да ти е скучно, друг път да ядеш насила, за да не ги обидиш, но истината е, че вие се обичате и това не може да се промени. Ако ти е трудно да им кажеш, че ги обичаш, покажи им го. Ходи им често на гости, помагай им, прави им изненади и подаръци и се дръж като най-добрия внук на света. Защо ти си такъв/такава!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия