Интернет безспорно заема една огромна част от ежедневието ни, както и умело успява да го промени, в много от случаите и да го улесни. Именно поради тази причина е крайно време и родното образование да се ползва от него. Това е осъзнало новото правителство, което в лицето на министъра на образованието Анелия Клисарова обеща поетапно въвеждане на безжичен интернет във все повече училища.

 

 

Нововъведението е планирано да бъде осъществено през 2014 година. Наред с интернета, родните училища ще получат и нещо повече - таблети и интерактивни дъски. Тези придобивки бяха характерни само за по-елитните училища, но образователното министерство обещава те да станат все по-достъпни и за останалите.

 

Парите, необходими за внедряването на новите технологии в образованието, ще се набавят от новия бюджет, обясни министърът на образованието, като припомни, че предстои на втори октомври да бъде гласувано предложението за отпускане на допълнителни 9 400 000 лв. за училищата и детските градини.

 

С тази си инициатива правителството се надява, че ще мотивира учениците да полагат по-големи усилия в образованието си, както и да предизвика училищата да предлагат иновативни и интересни начини на представяне на учебния материал.

Автор: ИъН Здравчев