Кои са 10-те неща, които тийнейджърите крият от родителите си

2013-04-04 16:45:00
Кои са 10-те неща, които тийнейджърите крият от родителите си
Снимка: Dreamstime

Малцина са тийнейджърите, които споделят на родителите си неща от живота, които ги вълнуват, а тези, които го правят винаги премълчават неща, които смятат, че не бива да се знаят от родителското тяло по една или друга причина.

 

Вижте какво и защо крият младежите от своите родители:

 

Гаджета – това е по присъщо на момичетата, защото родителите се притесняват, когато тяхната „малка дъщеричка“ си има гадже. Тийнейджърките крият половинките си, защото се страхуват от мнението на майка си и баща си. Те избягват запознанството, особено когато момчето е „лошо“. За съжаление, добрите момичета си падат по лоши момчета. Всъщност не бива да се притеснявате, че родителите ви няма да харесат гаджето ви, ако вие сте сигурни, че той е добро момче. Не бива да оставяте околните да съдят за него по външния му вид, дори да изглежда груб и лош. Ако наистина това момче си заслужава, ще намерите начин да убедите родителите си, ако ли пък не – по-добре наистина се отдръпнете от него.

 

Снимка: Dreamstime

 

Секс – тийнейджърите, които започват да правят секс прекалено рано, нямат смелост да споделят на родителите си, че вече водят полов живот. Причината е, че се притесняват, че родителите им гледат на тях още като на „бебе“. Но е факт, че голяма част от подрастващите разбират какво е секс прекалено рано. По съвсем друг начин седи ситуацията с тийнейджърите, които започват да водят полов живот по-късно. Те се чувстват достатъчно зрели и не смятат, че има от какво да се притесняват. Имат нужда да споделят на родителите си и го правят, за да няма скрито – покрито. А и е хубаво младежите да имат от кого да искат ценни съвети, когато става въпрос за секс, защото голяма част от тийнейджърите имат ниска сексуална култура, което води до нежелана бременност и болести, предавани по полов път.

 

Снимка: Dreamstime

 

Купони – на повечето родители им е много трудно да започнат да пускат децата си по купони /особено по тези с преспиване/, защото там ще има алкохол и представители на противоположния пол. А всички знаем, че хормоните при тийнейджърите бушуват и те търсят начин да ги потушат. Убедете родителите си, че имате глава на раменете и това, че ще има алкохол и разгонени младежи, не означава, че ще се напиете по безпаметност и ще правите секс с първия/първата срещнат/а.

 

Снимка: Dreamstime

 

Пушене – дори майките и бащите, които са постоянно с цигара в ръка, са против това детето им да пуши. Те са наясно колко вредни са цигарите, повечето от тях съжаляват, че имат този навик и затова не искат и техните деца да тръгнат по същия път. Понеже никой тийнейджър не иска излишни проблеми и лекции, над 90% от тях крият, че пушат. Но младежите са достатъчно време навън и това не им е особено трудно. Просто трябва да внимават с пушенето около дома и на места, където могат да срещнат родителите си. Криенето обаче не е решение на проблема. Тютюнопушенето наистина нанася сериозни поражения на здравето, затова трябва да откажете цигарите, докато можете. С течение на времето ще ви става все по-трудно да се откъснете от тази навик.

 

Снимка: Dreamstime

 

Наркотици – почти няма тийнейджър, който да не е опитал поне един вид наркотик. Но малцина са тези, които биха признали на родителите си, защото знаят, че употребата на наркотични вещества е забранена и опасна. За съжаление, подрастващите са изключително любопитни и имат желание да грабят с пълни шепи от живота.

 

Снимка: sxc.hu

 

Тормоз – това е по-характерно сред малките деца. Те се притесняват да споделят на родителите си, че в училище има някой батко, който ги тормози и потискат емоциите си. Това обаче е вредно за тях. Няма нищо срамно да кажеш у дома, че някой те притеснява. Все пак ти не си виновен, че има по-голямо момче/момиче, на което му липсват първите седем години. Вместо да търпиш обиди и унижение, сподели на родителите си с какво се налага да се сблъскваш ежедневно. По този начин ще спреш да се притесняваш да ходиш на училище и ще сложиш на място човека, който те притеснява.

 

Снимка: Dreamstime

 

Лоши оценки – учениците, които имат взискателни родители, се притесняват изключително много, когато изкарат слаба оценка. В този момент те са готови на всичко, за да не се разбере у дома. Те ще се молят на учителя да не им я пише, да бъдат изпитани отново, а ако това не подейства, ще се опитат да преправят подписа на един от родителите си. Вместо да влизате в ролята на бележкар или изпечен лъжец, по-добре се приберете у дома и кажете истината. На всеки ученик му се случва да има лош ден, да не е подготвен или по една или друга причина да не се е справил добре на контролното. Все пак това е просто една оценка и ако имате желание, ще може да я оправите и тя няма да навреди на успеха ви.

 

Снимка: Dreamstime

 

Домашни – никой ученик не обича да си пише домашните. Затова повечето пъти казват на родителите си, че вече са го направили или няма по какво да учат за следващия ден. Все пак тийнейджърите са достатъчно големи, за да могат сами да разпределят свободното си време. Глупаво е родителите им постоянно да им напомнят за досадните домашни, защото това само ще ги отблъсне от училище. Пишете домашните си и учете, когато имате желание за това, но все пак не прекалявайте с почивките и се старайте да НЕ ходите неподготвени на училище, защото после трудно ще наваксате, когато ви се събере много материал.

 

Снимка: Dreamstime

 

Имуществени щети – това е вреден навик, който се корени още от детството. Тийнейджърите предпочитат да скалъпят някаква глупава лъжа, отколкото да си признаят, че са счупили нещо. Но родителите не са глупави и знаят, че ги гледате в очите и ги лъжете. Вместо да губите доверието им, по-добре си признайте за случилото се. Няма безгрешни хора, а и на всеки се случва да сбърка.

 

Снимка: Dreamstime

 

Къде се намират – голяма част от тийнейджърите не смятат за нужно да казват на родителите си къде се намират, защото има реален шанс да получат мрънкане от тяхна страна, а никой не иска да им се соли на главата. В днешно време майките и бащите имат възможността да се свързват с децата си, когато поискат, но това не означава, че наистина знаят къде се намират те. Някои деца дори излизат от вкъщи, без да предупредят и отиват на нощен купон. Това обаче е трудно постижимо, ако живеете в малък апартамент с родителите си. По-друг начин седят нещата при мезонетите и къщите.

 

Снимка: Dreamstime

 

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Tedi™
преди 9 години

Всичко е вярно според мен

Miiimiii
преди 11 години

За съжаление, някои от нещата са верни ...

scrooper
преди 11 години

Родителите може да се притесняват, ако дъщеря им си е хванала гадже, но още повече се притесняват, ако синът им не е :р

3oPuTy
преди 11 години

Уау,какво откритие ... Едва ли някой можеше да се досети!!!

DarthLord
преди 11 години

Ами... знам.

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия