Външният вид – от ключово значение при кандидатстването за работа

2012-10-02 19:45:00
Външният вид – от ключово значение при кандидатстването за работа
Снимка: sxc.hu

Външният вид е един от факторите с ключово значение при кандидатстването за работа, пише в. “Daily Mail”, позовавайки се на резултатите от скорошно британско проучване.

 

Ако си мислите, че можете да отидете на интервю с мръсна коса и олющен лак – много грешите. Първото впечатление, било то и съставено само на базата на външния ви вид, е от решаваща важност.

 

 

HR специалистите са категорични, че начинът, по който изглеждате, е достатъчно показателен за личността ви като цяло. Така например наръфаните нокти издават, че сте нервни и най-вероятно не сте се подготвили добре за интервюто. Заплетените краища на косата подсказват за присъщ мързел.

 

Ако отидете на интервю с размазана спирала, твърде вероятно е да оставите впечатление у HR специалиста, че водите див нощен живот, който в повечето случаи не може да се съчетава със сериозна работа. Изкуственият тен говори за вас, че обичате почивките и бихте отсъствали от работното си място повече, отколкото ви е позволено. Яркото червено червило пък издава буйните и своенравни натури.

 

Изцяло изрисуваните вежди показват, че сте твърде наперени. Прекаляването с парфюма е индикация за това, че си търсите внимание. Червилото по зъбите говори, че сте небрежни и невнимателни, а разноцветните линии по лицето ви, в резултат на неумело поставения фондьотен, издават, че не обръщате достатъчно внимание на малките детайли. Жените, които се появяват на интервю с нарисувана бенка, оставят впечатление у HR специалистите, че обичат да лъжат.

 

В стремежа си да бъдете перфектни обаче също можете да сгрешите. 100% безупречните кандидати обикновено се отхвърлят, тъй като се възприемат като болезнено амбициозни и застрашаващи шефския пост.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
asp1r1n94
преди 11 години

В стремежът си да имате 2 очи,могат да си помислят ,че с някое от тях гледате по-лошо...

scrooper
преди 11 години

Не изглеждайте като мацката на снимката!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия