Учебната година започва на 17 септември, проектите стават задължителни

2012-09-04 10:46:00
Учебната година започва на 17 септември, проектите стават задължителни
Снимка: Dreamstime

Сигурно тази информация няма да ви хареса, но не бъдете толкова критични от самото начало :)

 

От учебната 2012/2013 година ще има изискване към учениците от 1-и до 12-и клас да разработват проект по всички учебни предмети. Всеки един от тях ще получи съответната оценка, съобщи заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова. Тази система работи от няколко години в Софийската математическа гимназия.

 

 

Въвеждането на проекти е факт, защото системата за оценяване е доста стара и има нужда от освежаване. Според г-жа Дамянова този вид оценяване ще мотивира учениците и ще подобри тяхната дисциплина. Благодарение на проектите те ще имат възможността да развият своите способности и да разберат кои са техните силни и слаби страни. А това от своя страна ще им помогне при избора на университет.

 

Новата учебна година ще започне на 17 септември, понеже 15-и се пада в събота. Всяко училище само ще реши кога да започне първият учебен ден.

 

Кампанията за намаляване на тежестта на ученическите раници ще продължи и през учебната 2012/2013 година. За изминалата учебна година 697 училища имаха шкафчета за съхранение на учебниците, а 1 346 училища имаха втори комплект учебници, които да бъдат използвани в час, за да са по-леки раниците на учениците.

 

(БТА)

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
someonerandom
преди 11 години

То пък умрял някой да рови из шкафчетата :D А тези проекти за мен са пълна глупост.В Холандия може и да са интерсни,и ако са такива и тук,ще се радвам,обаче реално според мен ще са абсолютно отбиване на номера и няма по никакъв начин да са интегрирани в програмата,така че всеки да може спокойно да помисли и да се подготви,и после да представи,а ще ги бутнат между другото от днес за утре,колкото да има.

Elito828
преди 11 години

До sleepwalker95: nie imame v u4ilije i iskam da kaja 4e e malko gadno za6toto dosta 4esto tr da si smenq6 katinara-za6toto vse nqkoi ima podoben kliu4 kato tvoq i moje da ti go otvarq:(no ina4e sa si super de:))

sunnyt0
преди 11 години

В какво по-точно се изразяват проектите? Ако става въпрос за презентации, реферати и др. подобни, то в моето училище проекти винаги си е имало, но не по всички предмети.Съмнявам се всички учители в страната да карат учениците да правят проекти все пак тия от министерството едвали ще разберат дали г-жа Георгиева от Каспичан е възложила на учениците си проект..Абе колкото да се имитира някаква дейност, че уж правим реформи..

be_yourself
преди 11 години

Хора, защо някой като каже, че е " за " гласувате отрицателно на ръчичките, а ??

mimeto1998
преди 11 години

Аз пък много добре се справям с проектите по физика история география английски и български те са ми най- силните предмети

Tikche
преди 11 години

Много добра идея. Толкова години се ядосвах, че в Холандия им дават по няколко проекта по всеки предмет, ама уникално интересните, а в България само се люлеехме на столовете си. Сега има да се ядосвам, че завърших и и тези проекти няма да ме огреят.

nelityyy1
преди 11 години

и добре ок ама 1 - ви клас до колкото разбрах и те ще правят проекти ай да видим 1 - ви клас какви проекти ще направят а и за по големите има някой предмети като математиката и историята за тези предмети какви проекти ще направим :Д глупава работа мен ако питате

FunkyPie
преди 11 години

заврете си ги отзад тея проекти,а?

mimeto_0o0o
преди 11 години

До krisito99: Ъъъ да? Поне за мен, аз нямам време да си вдигна главата от учене, а какво остава и за проекти. Сигурно ще трябва да ги правя късно вечерта, какво ще кажеш?

krisito99
преди 11 години

6te vi se s4upqt li racete ako napravite nqkolko proekta v pove4e

neda nenova
преди 11 години

Аз съм "за". Тези проекти са добра идея, но се чудя какво ще правя по история и физика :X :X

JonkataK
преди 11 години

Да има, няма да умрете, ако праите по 1 проект на година... Ше чуете иначе после в унитата.

Lucho
преди 11 години

Важното е да се имитира дейност - да се правят реформи. Ама това че те са некадърни, защото са измислени от два пъти по-некадърни връзкари-заплатаджии, това е съвсем друг въпрос. И след тази поредна *** реформа полза няма да има никаква - една оценка повече, една досада повече както за учители, така и за ученици. Практическа полза няма НИКАКВА.

whitenigga
преди 11 години

що? 'Щото, никой не го интересува дали имате/нямате свободно време. Важното е да ви объркат и в крайна сметка да не разберете нищо :)

SuNsEt
преди 11 години

ОО я да се факат! Не стига ,че ме чакат матури и още 200 неща ами сега и допълнителни проекти искат да им правя...Аман от такива глупости!

DennisCobain
преди 11 години

Проект по ВСЕКИ предмет... wtf... -.- не стига, че учебниците са написани толкова объркано и неразбираемо ми и проекти ще правим... >.<

kitty02
преди 11 години

Какви проекти пък сега?

Myself. !
преди 11 години

Защоо??

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия