Майкрософт обяви началото на Imagine Cup 2013

2012-09-03 11:44:00
Майкрософт обяви началото на Imagine Cup 2013

Знаеш ли какво е Imagine Cup?

 

Microsoft Imagine Cup е най-голямото технологично състезание за студенти от цял свят. В него могат да участват студенти с всякакъв академичен профил. По време на надпреварата те трябва да си сътрудничат, да разработват нови технологии, да създадат бизнес план и да получат важна информация как да реализират идеите си.

 

Imagine Cup е световно състезание, което продължава една година. Участниците се състезават в отбори по максимум 4 души в 3 категории „Иновации“, „Социална отговорност“ и „Игри“. Чрез елиминации в различните кръгове се избират най-добрите отбори, които ще участват на световните финали. Победителите получават парична награда на стойност 300 000 щатски долара.

 

През 2013 година е 11-тото поредно издание на Imagine Cup. До този момент са участвали 16.5 милиона студенти, като през 2003 година то се е провеждало в Барселона и участниците са били едва 2 000.

 

От 2007 година Imagine Cup се провежда и в България. На националните финали са се състезавали общо 26 отбора със студенти от ТУ София, СУ „Св. Климент Охридски“, ТУ Варна, НБУ, Американски университет в България и Бургаски свободен университет. До световните финали достигат 7 отбора.

 

Световните финали са кулминацията на проекта и тази година са планирани да се проведат в Санкт Петербург, Русия, в периода 8-11 юли 2013 г. Участниците имат възможност да кандидатстват за т.нар. Microsoft Imagine Cup Grants. Тези грантове са 3-годишна инвестиция в размер на 3 милиона щатски долара, с които Майкрософт ще подпомогне студентите за практическата реализация на идеите им.

 

Студентите, които искат да участват в Imagine Cup 2013, могат да се регистрират тук:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия