Къде отидоха младежите? След трето класиране в СУ има 162 незаети места

2012-08-15 16:48:00
Къде отидоха младежите? След трето класиране в СУ има 162 незаети места

Третото класиране на кандидат-студентите в СУ „Климент Охридски“ е окончателно и след него остават цели 162 незаети места – 136 в редовна форма на обучение и 26 места в задочната форма, съобщиха от висшето училище.

 

 

Всички приети кандидат-студенти трябва да подадат в отдел „Студенти“ нужните документи за записване в 3-дневен срок – от 15 до 17 август включително (петък). Плащането на таксите за обучение ще се извършва в университета или по банков път. След края на този срок ще стане ясно дали и в кои специалности остават незаети места.

 

По закон всяко висше учебно заведение само решава дали да обяви допълнителен прием или да прехвърли незаетите места към магистърските си програми.

 

Местата за допълнителния прием ще бъдат обявени след 20 август (понеделник). От него ще могат да се възползват кандидат-студентите, чиито документи за средно образование не бяха изготвени в срок.

 

Къде отидоха българските студенти?

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
notlike
преди 11 години

До EinGutesKind: Така е. Трябва да има някой, който да върши работа, докато смешните чиновници си бършат в носа. И да ти кажа право, тези хора са много по-готини от ***, които минават под шапката "интелигенция". А истинските мозъци на България къде са - на хиляди километри оттук. Не е нормално боклукчия да взема 2 пъти повече от учен, посветил живота си на БАН, тоест, на науката, на държавата. И още по-нелогично е да се чудим ЗАЩО бягат кадрите. С една тиква горе и няколко милиона долу това се получава. Гласувайте за Бойко отново, подкрепете го, той се нуждае от вас. В замяна ще получите кебапчета, селско образование и Преслава - ех, че кеф!

ch0c0late44
преди 11 години

Къде сме??в чужбина сигурно ..

EinGutesKind
преди 11 години

Нека се отказват, все пак трябва да има и такива, които да мият колите и да метат улиците

yonityy
преди 11 години

Масово се отказват да следват хората. В повечето университети броя на свободните места е все по-голям и по-голям, не е само в СУ ..и не е за първа година :)

scrooper
преди 11 години

Отказаха се да следват, след като прочетоха темата за висше във форума ;р

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия