"Нощ на учените" за седми път в България

2012-07-19 14:57:00
Снимка: cys.bg

На 28 септември (петък) за седми път България ще вземе участие в европейската „Нощ на учените“, съобщиха организаторите.

 

Инициативата е част от Седмата рамкова програма за финансиране на научните изследвания и технологичното развитие.

 

 

На този ден ще има разнообразни творчески прояви в София – в ТУ, в Натфиз, в централното управление на БАН, както в Стара Загора, Бургас, Варна, Хасково и Пловдив. Повечето от тях ще са свързани с темата „Иновации: нови компетенции и водещи възможности за устойчивост и стабилност“. Инициативата има за цел да подкрепи учението в България, като популяризира тяхната научна дейност.

 

Част от програмата ще бъде „Панаир на иновациите“, където ще може да се видят български фирми, изложби, награждаване в конкурси за млади хора, научни дискусии, изложби на учени, прожекции на филми, музикални и поетични изпълнения и забавни демонстрации.

 

Фокусът на инициативата ще е европейската година за активно стареене и солидарност между поколенията. Поради тази причина интересът на обществото ще бъде привлечен към иновациите в областта на медицината, репродуктивното здраве, роботиката, новите материали за качество на живот и електронните услуги в здравеопазването.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия