Днес кандидат-студентите по история в СУ пишат за Съединението и цар Симеон

2012-07-13 10:22:00
Днес кандидат-студентите по история в СУ пишат за Съединението и цар Симеон
Снимка: Dreamstime

Днес в 8 часа започна кандидатстудентският изпит по история на България в СУ „Св. Климент Охридски“, съобщиха от университета.

 

Младежите трябва да избират между две теми - „Съединението през 1885 година и неговата защита“ и „Политическият възход на българската държава при цар Симеон“. Темите бяха изтеглени от кандидат-студентката Калина Христова от Варна.

 

 

Изпитът ще продължи до 12 часа, като на него са се явили 1470 души.

 

Форматът на изпита дава възможност да бъдат оценени историческите компетентности и езиковата култура на кандидат-студентите, а не назубрени знания. Ще се оценява и ясната структура на изложението и разкриването на логическата връзка между събитията.

 

На 22 април (неделя) на предварителния изпит кандидат-студентите писаха по темите „Обществено-политическа дейност на Георги Раковски (1821-1867г)“ и „Възстановяване и развитие на българското царство (1185-1207г)“. Важи по-високата оценка от двата изпита.

 

Според председателя на комисията за изпита по история на България в СУ доц. Пламен Митев средновековните теми са много по-лесни за разработване от кандидат-студентите. За тях не е трудно да пишат за могъществото на България, по би ги затруднило да разработват тема, свързана с погромите в нашата история.

 

Успех на всички кандидат-студенти :)

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
elle9524
преди 11 години

да наистина ! особено тази тема-Политическият възход на българската държава при цар Симеон е страшно благодатна :)

granger
преди 11 години

Страхотни теми са се паднали


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия