Няколко важни неща, на които не ни учат в училище

2012-06-19 10:28:00
Няколко важни неща, на които не ни учат в училище
Снимка: sxc.hu

Учителите се опитват (или поне преди се стараеха) да научат учениците си на максимално много неща. За съжаление, повечето от тях са излишни и човек никога не ги ползва в ежедневието.

 

Но има няколко важни неща, които е хубаво да знаем, но никой учител не ни ги казва. Вижте кои са те:

 

Има много хора, които ще ви разочароват

 

За съжаление, човек разбира това от собствен опит. И то горчив. Никой учител не обяснява на тийнейджъри ще се запознаят с доста хора, които по един или друг начин ще ги разочароват, обидят, наранят и т.н. Това се отнася, както за приятелите, така и за гаджетата.

 

Младежите постоянно се запознават с нови хора и затова по време на тийнейджърските години те изпитват най-големи разочарования от човешките взаимоотношения. Ще се сблъскате с лицемерни хора, с лъжци, с използвачи и т.н. Просто не бъдете прекалено наивни, не се доверявайте лесно и винаги си имайте едно на ум, за да не ви дойде като гръм от ясно небе поредното предателство.

 

 

Порното е различно от секса

 

Някои младежи израстват с грешната представа, че това, което става в порнофилмите, се случва и под завивките. Всъщност не е така. Порното си е порно, сексът си е секс.

 

Не се притеснявайте, че във филмите мъжете са по-издръжливи от вас. Има две причини – те правят секс с жена, към която нямат чувства, а това може да попречи на тяхното свършване и често се правят няколко сцени, които се наслагват и така се създава илюзията, че половият акт продължава поне половин час без прекъсване.

 

Момчета, трудно ще намерите жена, която да харесва нещата, по които си „падат“ порноактрисите.

 

Трябва да се научите на самоотбрана

 

Не е лоша идеята в училищата да се въведе предмет по самоотбрана. В днешно време престъпленията не са никак рядкост. Затова е хубаво момчетата и момичетата да имат някакви познания относно начините за самоотбрана, ако случайно някой ги нападне.

 

Запишете се на курс по бойни изкуства и го посещавайте редовно. Наистина не е лоша идеята да усвоите поне основните удари и техники. Възможно е те да спасят живота ви или поне вашата психика.

 

Ремонтите у дома


В часовете по домашна техника/трудово понякога се учат полезни неща, но никога такива, свързани с битовите проблеми. В тези часове може да се научите да шиете, бродирате, да правите торта с готови блатове и т.н., но никой няма да ви покаже как да смените крушка, да оправите казанчето в тоалетната и т.н. Въпреки че това е мъжка работа, не е лошо и жените да знаят как става, ако един ден живеят сами по една или друга причина. Хубаво е човек да умее да се грижи сам за себе си и да не зависи от околните.

 

Не трябва да отслабвате, ако това ви тежи

 

Никой човек не иска да бъде дебел, но запомнете, че има хора, които са слаби по природа. Те имат бърз метаболизъм, не ядат често, защото са заети с нещо или нямат апетит. Но те не са слаби с цената на всичко, затова и вие не правете всичко, за да свалите няколко килограма. Забравете за мъчителните диети, за насилственото повръщане и т.н. Ако наистина искате да се отървете от излишните килограми, направете го по цивилизован начин. Намерете си балансиран хранителен режим, спортувайте и не мислите постоянно за килограмите си. Така лека-полека ще се вталите.

 

Гответе здравословно

 

В училище никой не ви учи как да съчетавате храни по начин, който да не ви кара да пълнеете, сякаш от въздуха. Студентите обикновено не разполагат с излишни финансови средства и повечето от тях си готвят нещо набързо, като често използват евтини продукти, които им докарват излишни килограми. Затова е хубаво сами да се научите какво и как да си готвите, за да не харчите много пари за прехрана, да сте сити и в същото време да не дебелеете, докато сте в университета.

 

Смъртта е нещо нормално

 

Тази тема е табу. Но защо? Децата трябва от малки да знаят, че смъртта е нещо нормално и да се научат да я приемат. В днешно време има много фантастични филми и част от подрастващите смятат, че е напълно възможно човек да е безсмъртен. Засега обаче това няма как да стане. Подрастващите трябва да знаят, че е възможно човек да умре, дори да е млад, дори да е здрав. Никой не приема смъртта лесно, но колкото повече се говори за нея, толкова по-лесно се преодолява. Не трябва човек да държи негативните чувства в себе си, а това правят хората, които смятат смъртта за тема табу.

 

Разбира се, в училище научаваме и доста полезни неща. Въпреки че доста от формулите по математика ви се струват излишни, смятате, че няма нужда от часове по рисуване за хора, които не обичат да рисуват, не сте съгласни, че някога ще ви е от полза някое химично съединение, няма нищо лошо да научите тези неща. Може никога да не ви потрябват, но няма да ви навреди да ги знаете. Колкото по-богата обща култура има човек, толкова по-добре за него.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
scrooper
преди 12 години

Темата за смъртта откога е табу?

montana6
преди 12 години

"Не трябва да отслабвате, ако това ви тежи"Има нещо забавно в това изречение.

sexybanichka
преди 12 години

Децата трябва от малки да знаят, че смъртта е нещо нормално и да се научат да я приемат.Какво ?? Те тепърва започват живота си по дяволите ! А вече да им се говори за смърт ...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия