Образователна кампания за отговорна консумация на алкохол сред тийнейджърите

2012-06-11 16:01:00
Образователна кампания за отговорна консумация на алкохол сред тийнейджърите
Снимка: Перно Рикар България

Човек посяга за пръв път към чашката, когато е в тийнейджърските си години. Причините да го направи са различни – иска да опита нещо ново, приятелите му го карат да го направи, не иска да се „цепи“ от останалите и т.н. Добре, дотук намерихме извинения за първата чашка, а какви са те за всяка следваща?

 

Възрастните хора могат да пият по 2-3 чашки дневно, но един ден седмично не бива да посягат към питието. Всяко нещо е полезно, когато е в границите на разумното.

 

 

„Перно Рикар България" стартира инициатива „Алкохолът и младите хора“, като акцентът бе върху вредата от злоупотребата с алкохол.

 

Проектът е част от Responsib` All Day, платформата за корпоративна социална отговорност на групата „Перно Рикар“.

 

В социалната мрeжа Facebook има специална страница и приложение тест-игра, които дават допълнителна информация на тийнейджърите и техните родители относно вредата от безотговорната консумация на алкохол.

 

Статистиката е доста тревожна. Децата изпиват първото си питие едва на 11 години, а се напиват за пръв път между 11 и 15-годишна възраст. Все повечето младежи пият голямо количество за кратко време. Често те го правят в стремежа си да се напият по-бързо, мислейки, че по този начин ще се забавляват най-добре.

 

Научете се да си прекарвате добре без да сте под влиянието на алкохол. Не е нужно да се напивате, само защото всички около вас са пияни. Постъпете разумно и не се поддавайте на нечий натиск. Когато човек е пиян, задръжките му падат и често той прави неща, за които съжалява по-късно.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия