Фестивалът на науката предизвика огромен интерес сред тийнейджърите (+ снимки)

2012-05-14 10:21:00
Фестивалът на науката предизвика огромен интерес сред тийнейджърите (+ снимки)
Снимка: личен архив

От 9-и до 13-и май в парка Заимов, София се проведе Софийски фестивал на науката. Целта на мероприятието бе да се повиши интереса на младите към науката, както и да се представят уроците от учебниците по един по-различен и атрактивен начин.

 

Фестивалът наистина успя да предизвика интерес сред подрастващите. Деветокласниците от НПМГ посетиха мероприятието и успяха да очароват учените Николай Витанов и неговата колежка, които бяха част от „Попитай професора“. Учениците се интересуваха „Кое е първото – кокошката или яйцето“, „Има ли хора, които НЕ могат да се заразят със СПИН?“, „Има ли в днешно време чума?“, „Може ли здрав мъж да износи и роди дете?“, „Защо математиката се води точна наука, като често се говори за приближение?“ и още десетки любопитни въпроси. Въпросите и отговорите ще бъдат публикувани в най-скоро време в www.teenproblem.net.

 

 

Всички посетители на Софийския фестивал на науката показаха, че имат интерес и желание да научат неща, които не ги пише в учебниците. Освен учениците от НПМГ, до науката се докоснаха и ученици от други софийски училища.

 

В рамките на фестивала бе проведена изложбата "+/- 23", която призоваваше към толерантност и съпричастност към хората, които имат вродени заболявания. Тя е посветена на инициативата на "И аз мога"/"I can too", която има за цел да създаде Център за деца с аутизъм в гр. Пловдив. Снимките на клетките участваха в благотворителен тих търг, средствата ще отидат в подкрепа на реновирането на Центъра.

 

„В ерата на все по-забързано технологично развитие и непрекъснати научни открития, човечеството е изправено пред небивали до момента предизвикателства, и все повече от решенията са в ръцете на изследователите. От друга страна научната грамотност, или иначе казано разбирането на хората за основни понятия от областта на науката е както право, така и задължение на всеки един член на модерното, демократично общество.“, посочват организаторите.

 

Снимки от Фестивала може да разгледате тук:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
sluncho121
преди 12 години

Здравейте хора имам един проблем,,скоро имам класно по български а не мога да си намеря информация за темите ми ще съм ви много благодарна ако ми помогнете ето и темите : Проблема за сътворението на света ; мотива за сътворението на света според стария завет ; история на мойсей ; 10е божи заповеди ; хуманистичните проблеми на съвременната епоха според новия завет и есе на тема : И рече Бог нека бъде ден !! Mоля ви помагайте !!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия