Стани част от Софийски фестивал на науката - направи си сам праисторическа чиния

2012-05-09 13:31:00
Стани част от Софийски фестивал на науката - направи си сам праисторическа чиния
Снимка: sofiasciencefestival.bg

От 9 до 13 май в парка Заимов, София ще се проведе Софийски фестивал на науката под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката, с подкрепата на Столична община.

 

Целта на мероприятието е повишаване интереса на младите хора към науката, представяне на учебното съдържание по атрактивен и забавен начин и популяризиране на научните постижения. Фестивалът ще се проведе в 3 шатри, които ще бъдат разположени в централната част на парк Заимов - „Научно кафене“, „Архитектурна работилница“ и „ИРБИС Арена“.

 

Това е първият по рода си фестивал в България, който обединява различни увлекателни събития, млади и утвърдени учени от страната и чужбина и публика от деца до възрастни.

 

„В ерата на все по-забързано технологично развитие и непрекъснати научни открития, човечеството е изправено пред небивали до момента предизвикателства, и все повече от решенията са в ръцете на изследователите. От друга страна научната грамотност, или иначе казано разбирането на хората за основни понятия от областта на науката е както право, така и задължение на всеки един член на модерното, демократично общество.“

 

Билети вече се продават онлайн от Eventim, но може да се намерят и на касата на фестивала в парка Заимов. Цената на индивидуалния билет е 4лв., а за групов – 3-ма или повече души – цената е 3лв. На човек.

 

Тук може да намерите програма на Фестивала

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия