Нека поговорим за марихуаната ...

2012-05-08 16:01:00
Нека поговорим за марихуаната ...
Пушенето на марихуана НЕ е никак безвредно! Снимка: sxc.hu

Темите табу определено представляват интерес за тийнейджърите. Затова е хубаво да няма такива и всичко, което вълнува младите хора, да бъде обсъждано с по-възрастни. Всеки знае колко вредни са наркотиците. Вижте защо е опасна марихуаната, как влияе на мозъка и на целия организъм като цяло.

 

Марихуаната са изсушените съцветия на растението Cannabis indica. Тя е зелена на цвят, но има възможност да бъде оцветена и в други оттенъци на сиво, лилаво и кафяво. Това зависи от сорта, условията на отглеждане и начините на съхранение. Марихуаната има силен специфичен мирис, наподобяващ мента, сено и борова смола.

 

Този вид наркотик най-често се пуши, но може да се консумира и суров, като се слага в различни ястия и напитки. Най-известните са „кексчетата“, направени от „трева“.

 

Когато човек се напуши, мозъчните му функции се променят. Това е опасно за човек, особено за подрастващите, които все още се развиват.

 

Марихуаната влияе различно на всеки, но има няколко ефекта, които се срещат при по-голяма част от хората, пушили „трева“:

 

повишаване на апетита

 

липса на концентрация

 

ускорен пулс

 

променено възприятия на светлина, звук и докосване

 

забавяне на движенията

 

При някои хора се появяват халюцинации и параноични мисли. Това се случва, когато се пуши много силна марихуана или се съчетае с алкохол.

 

 

Марихуаната е много опасна. Въпреки че ефектите й са краткотрайни, те вредят на човешкото здраве, особено на мозъка. Под влиянието й човек може да вземе грешни решения, за които по-късно да съжалява.

 

За съжаление, почти няма тийнейджър, който да не е пушил „трева“ и доста от тях я употребяват редовно. Някои го правят, за да не се „цепят“ от колектива или под влиянието на някой приятел. Има и такива, които опитват от чисто любопитство. Някои тийнейджъри се чувстват нещастни и бягат от действителността, благодарение на марихуаната. Но това не е начин за решаване на проблемите!

 

Ако и вие употребявате марихуаната и искате да се откажете, но не можете, то трябва да потърсите специализирана лекарска помощ, без да изпитвате никакъв срам. На всеки се случва да сгреши, важното е да се осъзнае навреме и да бъдат предприети необходимите мерки.

 

Както вече споменахме марихуаната не е никак безвредна, нищо че има такова мнение сред тийнейджърите. Тя може да доведе до развитие на рак на белите дробове, затруднено дишане и понижаване на имунитета.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
kristaila
преди 12 години

Знаете ли кое е най-смешното (вие не го осъзнавате, но то се вижда отстрани) - толкова зависими и заслепени има сред вас, че упорито и недостатъчно компетентно продължават да защитават тревата. Продължавайте, на мен ми е забавно да ви чета глупостите, за това ме и цитирайте! :) Как можете да кажете, че алкохолът и цигарите не са толкова коментирани, колкото марихуаната? Ще ми обясните ли откъде взехте информацията, че марихуаната е по-малко вредна от цигарите? Вие въобще чувате ли се какво говорите? Осъзнавате ли, че всичко, което консумирате, в каквото и да е агрегатно състояние, е изключително вредно? Яжте, пийте, пушете и се друсайте, пък после четете *** статии как да отслабнете и си купувайте паста за избелване на зъби. 99,99% от всички вас, които твърдят, че марихуаната е полезна, са взели тази информация от интернет. Е, ще ви разочаровам - в нета се публикуват статии, популярни и търсени сред вас, глуповатите читатели, с цел рейтинг, разпространявайки материал, за който предварително се знае, че ще се хареса от вас, защото ви дава въпросната надежда за тревата. Хората трупат пари върху вашето безхаберие и бавна смърт. Колко жалко... :)

noneofyourbusiness
преди 12 години

Като е толкова вредна кажете колко човека са умрели от трева,колко от алкохол/цигари? За тревата мога да ви кажа: 0.Колко човека са хванали рак от трева и колко от цигари?Правите голяма приказка за нещо, което не е убило никой и в същото време продавате алкохол и цигари, които са наистина вредните неща!

ThaZone
преди 12 години

Пълни глупости е повечето от това, защо няма статия за алкохола и цигарите, които са много по употребявани от тийнеджърите? Почти безвредна е тревата, а ако се яде, е още повече. Напушен съм.

SurfSky
преди 12 години

asp1r1n94,аз се радвам че съм един от тези който не са пушили ;)

asp1r1n94
преди 12 години

почти няма тийнейджър, който да не е пушил трева

TheNormalGuy
преди 12 години

Поредната анти-пропагандна статия за тревата, всичко което сте написали в долната част са пълни глупости.

Chacho
преди 12 години

Тя може да доведе до развитие на рак на белите дробове, затруднено дишане и понижаване на имунитета.Колкото и млякото, нали? Докато с горната част на статията бях съгласен, това вече е непотвърдена информация. Има достатъчно хора, които твърдят, че лекува рак.Не е безвредна, но е горе-долу страшна колкото алкохола, макар че не можеш да прекалиш с трева, за разлика от алкохолните натравяния. Стига да си следиш финансите и да не подценяваш разконцентирането и демотивацията, всичко ще ти е шест. Обикновено това е непосилно за един тинейджър.

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия