Как да се справиш с първия учебен ден в новото училище?

2012-04-19 16:49:00
Как да се справиш с първия учебен ден в новото училище?
Снимка: sxc.hu

Всеки ученик се вълнува, когато завърши седми клас и му предстоят кандидат гимназиални изпити. Колкото повече наближава първият учебен ден, толкова повече се притеснява бъдещият гимназист. Вижте няколко съвета как да преодолеете страха и да се впишете възможно най-бързо в обстановката:

 

1. Представете си предварително как ще протече първият ви учебен ден. Пригответе дрехите си предната вечер, за да не бързате излишно сутринта. Ако някой от стария ви клас е в същата гимназия, отидете заедно на откриването, дори да не сте в един клас. Ако имате познат човек до себе си, определено ще ви бъде по-спокойно.

 

2. Не се плашете от учителите. Повечето от тях се правят на много лоши и стриктни първите няколко дни, като целта им е да сплашат новите си ученици. Но след 1-2 седмици те стават по-добри и отзивчиви. Така че не си правете прибързани изводи.

 

 

3. Нормално е да се притеснявате, когато сте в нов клас и ново училище и около вас има само непознати лица. Но помнете, че ви е притеснено само на вас, а и на другите, просто някои хора умеят да прикриват чувствата си.

 

4. Облечете се с дрехи, които ще са ви удобни. Може да искате да си сложите нещо по-готино, но ако сте на високи токчета или с прекалено тясна тениска, то няколко часа по-късно сигурно ще съжалявате за избора си. По-добре си облечете нещо удобно, което ви седи добре.

 

5. Първият учебен ден ще ви се стори изключително дълъг, защото ви е притеснено и скучно. Класът не се познава, по време на часовете е пълна тишина и в междучасията не става нищо интересно, защото повечето хора още не са се опознали и не си общуват. Е, няколко седмици по-късно мнението ви ще се промени и ще си прекарвате значително по-готино. Опознайте съучениците си, сред тях ще откриете много нови приятели.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
alleyy
преди 12 години

е, нищо ново


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия