Защо Facebook е толкова пристрастяващ?

Какви са причините за това?

2017-02-27 13:00:00
Защо Facebook е толкова пристрастяващ?
Снимка: outnow.ch

Някога чудели ли сте се защо когато ви е скучно по някакава причина, директно включвате Фейсбук, за да видите дали има нещо ново като знаете, че няма.

 

А може би искате да поиграете на някоя игра. Ето ви 6 причини защо Фейсбук е първото нещо, което си пускате, в случай на скука.


1. Лесен и бърз достъп до информация


Начинът, по който е структуриран Фейсбук, ни позволява да намираме желаната информация лесно и бързо. Дали е снимка или пост, социалната мрежа ни кара да продължаваме да скролваме надолу и ни облива с нови и интересни неща.

 

2. Позволява ни да споделяме изживяванията си свободно


Фейсбук е един от най-използваните сайтове за разпространяване на лична или рекламна информация. Затова е и най-удачното място да споделите снимки с гаджето или от морето с приятели.

 

3. Форум за егото ни


Макар да не го признаваме, най-любимата тема, за която искаме да говорим, е за себе си. И няма нищо лошо в това, човешка нужда е да се изразяват чувства и мисли. Още по-човешко е желанието да получаваме обратна връзка като коментар. А още по-добре, ако е комплимент.

 

4. Развеселяване


Една друга причина е защото много хора са споделили, че главната причина, поради която влизат във Фейсбук е за да се справят със скуката, в някои случаи дори с депресия. Както споменато по-горе, чувството за свързаност е нещо, което ни е нужно и не можем без него.

 

5. Не само информация


Фейсбук не е само място за приятелства и новини, но и предоставя забавления като игри и други онлайн приложения, които ще ви държат още по-залепени към платформата. Да не говорим колко допринася към гейминг индустрията.

 

6. Какво сме в сравнение с другите?


Фейсбук е най-големият сайт за сравнения. Всеки път, когато качите снимка, ъпдейтнете статуса си или коментирате чужд пост, вие се показвате пред света и веднага сте под всякаква критика от други, което може да бъде полезно мнение , похвала, идеи и др.

 

Накратко, Фейсбук е един от най-засищащият сайт за нашите нужди, било то за новини, за сприятеляване, игри или просто да се пребори скуката.

 

Автор на статията: Христо Балев

Автор: Криси Табачка

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия