Седмичен хороскоп за тийнейджъри

2017-01-16 11:08:00
Седмичен хороскоп за тийнейджъри
Снимка: iStock

Овен

 

Бъдете готови да се справите с поредица от изпитания. Няма да ви е лесно, но пък ще имате възможност да разкриете качества, които никой от близките ви не подозира. Почти няма да разполагате със свободно време, защото ще се наложи да помогнете у дома или в училище за преодоляване на последствията от ниските температури.

 

Мислете и за себе си. Възможността точно сега да се разболеете не е за пренебрегване. Ако чистите сняг, помагате на бездомни животни или се включвате в акция по обслужване на възрастни хора не забравяйте правилата за лична хигиена.

 

Телец

 

Беше ви много приятно, когато удължиха ваканцията, но сега ще имате доста да наваксвате. Опитайте се да действате малко по-бързо от обичайния ви ритъм. Търсете помощ за уроци, които не са ви ясни, няма да разполагате с време за преговор.

 

В доста случаи може да се чувствате неуверени и ще ви личи. Има вероятност да понижите успеха си, но помнете, че околните не са ви виновни, не си изливайте лошото настроение върху тях.

 

Близнаци

 

Където приятелите ви – там и вие. Горе-долу под това мото ще премине седмицата. Което значи, че ще се включвате в най-различни инициативи, но имайте пред вид, че не всички ще ви харесат. Това може за стане повод за разногласия в компанията ви.

 

Ако искате да сте по-дълго време с най-близките приятели, то споделете с родителите и поискайте разрешение да ги поканите у дома. По-добре няколко часа интерактивни игри на закрито, отколкото опасни разходки по студените и хлъзгави улици.

 

Рак

 

От една страна сте прекалено чувствителни, а от друга – доста разсеяни. Впечатлявате се от подробности, които принципно не ви засягат лично и сте склонни да ги преживявате твърде дълбоко. В същото време ви е трудно да ориентирате вниманието си изцяло върху ежедневните си задължения.

 

Овладейте емоциите и се въздържайте от необмислени експерименти. Бъдете внимателни, ако си служите с остри и режещи предмети, съществуват предпоставки за травма.

 

Лъв

 

Вероятно ще се наложи през тази седмица леко да промените методите си на работа или динамичния стереотип. Ако до момента сте разчитали предимно на личния си чар и обаяние или пък на помощ от приятели, за да се справите с каквото и да било, то сега ще трябва да се потрудите повечко.

 

Бъдете по-взискателни към себе си, не си губете времето с незначителни дейности. Във ваш интерес е да стабилизирате позициите си и да не разочаровате нито родителите, нито учителите.

 

Дева

 

Ту стъпвате твърдо на земята, ту летите в облаците. Ще е добре, ако докато сте в училище сте на земята, но за съжаление, не винаги ще ви се получава. Идеално ще се справите със задачи, изискващи творчески подход и въображение.

 

С онези, които изискват логично мислене обаче, може и да се затрудните. За да не изостанете трябва да търсите съдействие, независимо от всичко. Може да е с малки крачки, но трябва да се придвижвате към целта си.

 

Везни

 

Ограничете траекторията си на движение само по дестинацията от училище – в къщи и обратно. Така ще спестите време и ще намалите контактите. Времето ви е нужно за подготовка учебния материал, който ще е повече от обикновено. Що се отнася до общуването с хора, то не залагайте на ниските температури, все още е възможно (но не желателно) да си лепнете вирусна инфекция.

 

Дългият престой в затворени помещения може да ви направи раздразнителни. Постарайте се да не изтощавате близките си с излишни капризи.

 

Скорпион

 

Енергетиката ви е стабилна и през тази седмица вероятно ще сте хипер активни. Не би било проблем, ако поне по време на часовете запазите спокойствие, а не подскачате като скакалци с идеята да се разхождате из класната стая.

 

Използвайте силите си за нещо разумно. Може да се позабавлявате на пързалката или да предложите помощ за домашните задължения. Да отидете до близкия магазин за покупки, да изхвърлите боклука. Хем ще сте на открито и в движение, хем ще сте полезни.

 

Стрелец

 

След толкова много свободни дни ще ви е трудно изведнъж да се адаптирате към изпълнение на обичайните задължения. Много повече ви се играе, отколкото да ви се учи и това е естествено. Лошата новина е, че не разполагате с достатъчно време или поне не с толкова, колкото ви се иска.

 

Спасението е в създаване на точен график. Помислете колко ви трябва за подготвяне на уроците, колко за извънкласните занимания, запишете го и най-вече го спазвайте. Съвсем скоро ще имате още няколко дни ваканция и ще наваксате пропуснатите забавления.

 

Козирог

 

Много не ви се учи тая седмица. И като че ли пет изречения да прочетете докато стигнете до края, четири от тях вече сте забравили. Концентрацията ще ви е трудна и това е доста обезпокоително, защото все пак краят на срока наближава.

 

Ще улесните работата си, ако използвате възможностите на интернета. Потърсете информацията, която ви трябва в по-нагледен вид – с диаграми, илюстрации, снимки, дори музика. Така ще активирате всички видове памет: слухова, зрителна, логична, моторна. Ще активирате асоциативното мислене и ще се справите.

 

Водолей

 

Представителите на вашия знак през тази седмица основно ще се разделят на две групи: такива, които искат с всичко да се занимават самостоятелно и такива, които искат да си намерят подходяща компания за всяка идея.

 

Първите ще са склонни много повече да се потопят в любимите си хобита, да увеличат времето за развлечение за сметка на времето за учене. Залагайки на силната си памет едва ли ще закъсат с учебния материал.

 

Втората група може да изпита леко разочарование, че не всички ще са склонни да им акомпанират. За тях има резервен вариант. Приятелите може и да са заети, но за това пък родителите им са винаги под ръка.

 

Риби

 

Единственото ви желание е да се разпореждате с времето си самостоятелно, по своя воля. Лошото в случая обаче е, че сте доста разсеяни и ви е трудно да организирате ежедневната си програма.

 

Ту сте си забравили телефона у дома и се налага да се връщате, ту не сте го заредили и няма как да си уредите срещите, ту не сте си взели кутията със закуската... Изобщо, не е зле да разберете, че свободата е предимство, но и отговорност.


Седмичният тийн хороскоп е изготвен от П. Георгиева  

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия