Кои планети ще бъдат ретроградни през 2017?

2017-01-13 13:38:00
Кои планети ще бъдат ретроградни през 2017?
Снимка: iStock

Дори хората, които не вярват в астрологията, са чували за лошото влияние на Ретроградния Меркурий. Но не са много тези, които знаят, че има и Ретроградна Венера, например. Разбери кои са ретроградните планети през 2017 и как ще ни повлияят те.

 

Какво всъщност значи една планета да е ретроградна?

 

Ретроградността е период, в който изглежда, че планетите се движат назад на фона на статичните на вид звезди. Това изглежда така заради позицията на Земята в Космоса и Слънчевата система.

 

Меркурий и Венера са най-бързо движещите се планети и затова техните ретроградни периоди са най-кратки. Ретроградният Меркурий трае 21 дни, а Ретроградната Венера – 41.

 

Кога ще има Ретрограден Меркурий през 2017?

 

Тази година има 4 периода на Ретрограден Меркурий. Единият от тях вече приключи, защото започна на 19 декември 2016 и бе до 8 януари 2017. Според астрологията по време на Ретрограден Меркурий може да имаме проблеми с комуникацията. Също така той влияе на пътуванията на къси разстояния. Меркурий има много силно влияние върху зодиите, които управлява, а именно Дева и Близнаци.

 

Ретрограден Меркурий в Телец – от 9 април до 22 май

 

В този период Меркурий се връща към Овен, а после отново влиза в Телец. Добре е тогава да обърнеш внимание на финансите си, да намираш повече време за своето семейство, а Овните трябва да бъдат изключително внимателни какво, как и пред кого говорят, защото настроението и думите им ще бъдат от едната крайност към другата.

 

Ретрограден Меркурий в Дева – от 13 август до 5 септември

 

По време на този период е добре да внимаваш с критиките, които отправяш към близките си. Може да обърнеш повече внимание на дома си и да го изчистиш от ненужните вещи. Изхвърли всички излишни вещи и промени лошите си навици.

 

Ретрограден Меркурий в Стрелец – от 3 до 23 декември

 

Бъди по-сдържан в своите емоции и действия, не прави сериозни планове и не взимай сериозни решения.

 

Ретроградна Венера – Венера е планетата, която управлява зодиите Телец и Везни. По време на Ретроградна Венера не е добре да се правят инвестиции, да се започва нова връзка или нова работа. По време на Ретроградна Венера е добре човек да си прави лична оценка и самонаблюдение. Тези периоди са истинско предизвикателство за зодиите Везни и Телец. При Телците Ретроградната Венера влияе на финансите, а при Везните на личния живот. Добрата новина е, че Ретроградната Венера има 8-годишен цикъл, т.е след 8 години ще попадне в същите зодиакални знаци.

 

Кои други планети ще бъдат ретроградни през 2017?

 

Ретрограден Юпитер – от 6 февруари до 9 юли

 

Юпитер е планета, която е отговорна за растежа в различни сфери. Затова, когато тази планета е ретроградна, се наблюдава забавяне на темповете на развитие в различни ситуации.

 

Ретрограден Сатурн - от 16 април до 25 август

 

В този период е добре да се преосмислят приоритетите. Също така може да помислиш и върху реорганизиране на дейностите и дали правилно организираш времето си.

 

Ретрограден Уран – от 3 август до 2 януари 2018

 

Това е планетата на пробуждане и е период, в който има много промени, но и напрежение, свързано с тях.

 

Ретрограден Нептун – от 16 юни до 22 ноември

 

По време на Ретроградния Нептун може да изпиташ криза на личността. Внимавай със стреса, щади нервите си и общувай само с положителни личности.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия