Седмичен хороскоп за тийнейджъри

2016-12-19 11:14:00
Седмичен хороскоп за тийнейджъри
Снимка: iStock

Овен

 

Най-важната дума за тази седмица е „предпазливост“. Съществуват реални предпоставки за травма, така че бъдете крайно внимателни особено в празничните дни. Четете упътванията на всякакви фойерверки, гърмящи, шумящи и светкащи занимавки, за да не се получи „играчка-плачка“.

 

Какво си пожелахте от Дядо Коледа? Защото той май си е намислил да ви снабди с някакво спортно „съоръжение“ като кънки или скейтборд. Дали ще му се зарадвате?

 

Телец

 

Вече ви мирише на ваканция, нали. То с толкова много тържества, базари и кошници с цитрусови плодове на какво друго да ви замирише... Приятна седмица ви предстои, изпълнена с подаръци и радостни емоции, но обхванати от празничната инерция не забравяйте да се обличате подходящо.

 

Слушайте прогнозата за времето, подготвяйте дрехите и обувките от предната вечер и не се наливайте със студени напитки. За да е усмихната Коледата трябва да сте здрави.

 

Близнаци

 

Коледата наближава и точно това е подходящият момент, в който можете да вкарате в действие търговския си нюх. Разполагате с достатъчно време, с достатъчно сръчност и най-вече с достатъчно фантазия. Трябва ви само малко търпение и можете да направите коледни картички, дребни подаръчета или украшения за елха, които ще се харчат на коледния базар в училището ви „като топъл хляб“.

 

А с парите от сделката ще купите подаръци за семейството, ще ги подредите под елхата и ще се наслаждавате на ефекта от изненадата.

 

Рак

 

Обичате празниците, обичате милите семейни тържества и наближаващата Коледа ви изпълва с трепетно очакване. Ще получите желаните подаръци, ще получите и куп непредвидени развлечения. И тъй като животът е филмова лента с еднакво количество бели и черни кадри, то ще преживеете и тъжен епизод.

 

Някой ще ви разочарова с поведението си, няма да оправдае очакванията ви. Не драматизирайте излишно. Много по-важно е да вярвате, че по Коледа стават чудеса!

 

Лъв

 

Думата Коледа за вас е синоним на думата „подаръци“. Вече сте информирали всички (като се започне от баба и дядо, та се свърши с по-възрастните братовчеди и приятелите на родителите ви) какво очаквате от милия червенобуз старец. А вие, естествено, очаквате да изсипе целия чувал пред вашата елха.

 

За да няма сълзи на разочарование е препоръчително да сте по-скромни. Радвайте се на подаръците, макар и малки, макар и различни от „поръчката“ ви. Най-важното е не да са големи и скъпи, а да са от сърце.

 

Дева

 

Ето кой ще се наслаждава на заслужената Коледна ваканция от душа и от сърце. Успехът в училище е на ниво, коледната украса у дома е сътворена, подаръците са опаковани и подредени... Какво друго ви остава освен да гледате любимите филмчета или да се изтегнете на дивана с книга в ръка. Коледна идилия е това. А за награда ще получите дори повече подаръци, отколкото сте си пожелали.

 

Погледнете през прозореца. И ако навън е слънчево не оставайте по цял ден у дома. Организирайте си разходка или занимание със спорт. Имате нужда и от движение.

 

Везни

 

Кълбо от желания сте през тази седмица. Знаете наизуст програмата на всички коледни тържества, които ще се организират по площади, магазини, базари и фоайета. И, голяма драма, ама няма да можете да ги посетите до едно!

 

Няма да останете без подаръци и без празнични емоции, но намалете темпото. Чуйте мнението на приятелите, родителите или по-големите ви братя (сестри). Изберете си едно-две събития. Посетете ги с подходяща компания, позабавлявайте се и помогнете за организацията на празника у дома. Компромисен вариант, който ще се окаже печеливша тактика.

 

Скорпион

 

Колкото повече Коледа наближава толкова по-големи стават претенциите ви. Не забравяйте, че това е празник за всички, не само за вас и не се опитвайте да изчегъртвате нервичките на родителите си, защото реакцията им хич няма да е празнична. Няма как всеки ден да си поръчвате различен подарък и да ги получите всичките.

 

Но има как да получите голяма част от тях и за това е нужно да се потрудите малко. При поставена задача не реагирайте спонтанно с думичките: не, няма или ама защо точно аз. Участвайте в общата работа, изненадайте всички с готовността да помагате. Той Дядо Коледа ще оцени усилията ви, бъдете сигурни!

 

Стрелец

 

Толкова обичате да пътувате и ето, най-после настъпи желания момент. Някои от вас ще са на истинско коледно пътешествие с родителите, други пък ще са просто на шопинг-обиколка за ден, но не само един ден.

 

Подгответе се подобаващо. Не карайте другите да ви чакат. Изберете предварително дрехите, обувките, опаковайте багажа, ако ще пътешествате по-дълго. Направете списъка с подаръците, за да не забравите нещо и... напред! Ще е по-хубаво от мечта.

 

Козирог

 

Не сте очаквали чак такива преживявания. През тази седмица всичките ви приятели ще се сетят за вас. Телефонът ще звъни от сутрин до вечер и ще се чудите как да подредите графика си, че да отговорите на всички покани за присъствие на тържества и коледни партита.

 

Ама не се учудвайте, та нали Слънцето навлиза във вашия знак! Значи подаръците ще са повече, забавленията – още повече, а изненадите – безброй. На всичкото отгоре ще се радвате на благоразположението на родителите и роднините. Явно пак сте изтеглили най-големия късмет от коледната баница.

 

Водолей

 

Изведнъж се оказва, че живеете на нещо като „своя планета“ и говорите на неразбираем за околните език. Коледата приближава, обстановката е празнична, а на вас ви е леко тъжно. Защо? Може би защото мислите ви прескачат от една тема на друга, желанията от една крайност – в друга, а ви е трудно да ги споделите.

 

Опитайте нещо лесно. Щом чувствате, че не ви разбират като говорите, то общувайте си с писане. Ще се разберете и ще си осигурите една уютна, вкусна Коледа с много подаръци. Защото буквите нямат емоции, а са толкова добри помощници.

 

Риби

 

Празничното настроение ще ви обхване едва в края на седмицата. До тогава ще сте леко раздразнителни, дори леко враждебни. Причините са много и различни: подаръците на приятелите ви харесват повече от вашите, не сте доволни от украшенията, които сте направили, увлечени в подготовката на празника близките не ви обръщат достатъчно (според вас) внимание.

 

Има нещо вярно, но не изцяло. Още не сте получили всичките си подаръци. Разполагате с достатъчно време да направите нови украшения и картички. Включете се в подготовката активно и ще получите внимание. С други думи помагайте, вместо да гледате през прозореца и да мечтаете и се усмихвайте вместо да се цупите.


Седмичният тийн хороскоп е изготвен от П. Георгиева

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия