Какво ни прави най-щастливи?

2016-12-13 13:34:00
Какво ни прави най-щастливи?
Снимка: iStock

Щастието в живота зависи от много фактори. Някои хора са щастливи, когато са със семейството си, други когато пътуват, трети, когато помагат на хора в нужда. Различни неща правят различните хора щастливи.

 

Доброто психично здраве и наличието на интимен партньор правят хората по-щастливи, отколкото двойното увеличаване на заплатата. До този извод достигнали учените, след като направи изследване, в което участвали над 200 000 мъже и жени. Те отговаряли на въпроси за това как различни фактори се отразяват на чувството им за щастие и благополучие.

 

 

Най-нещастни са хората, които са в депресия или нещо ги тревожи. Щастието се увеличава най-много при наличието на партньор в живота. Когато човек получи увеличаване на заплатата неговото щастие нараства едва с 0,2 по скала от 1 до 10.

 

Причината за това е, че повечето мъже и жени се интересуват какви са доходите им в сравнение с тези на околните, а не това как се отразява на тях самите.

 

Когато човек е влюбен и има партньор в живота си, неговото щастие се увеличава с 0,6 и намалява също с толкова при загубата му заради раздяла или смърт.

 

Депресията, безработицата и тревожността намаляват щастието с 0,7.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия