Направи си сам уникална и атрактивна коледна украса

2016-12-06 13:00:00
Направи си сам уникална и атрактивна коледна украса
Снимка: iStock

Може би вече си украсил коледно дома си, а може би ти е още рано и изчакваш Коледа да наближи? Ако си от хората, които обичат коледната украса и да се занимават с нея, то ние имаме няколко нискобюджетни идеи, които ще направят твоята Коледа още по-хубава:

 

Прежда на вратата – украсата на входната врата ще бъде по-различна и атрактивна, ако вместо с имел и елхови клонки, я направиш с прежда. Отчупи няколко тънки пръчки и ги оформи на венец. След това намотай малки топки шарена прежда и ги завържи върху тях.

 

 

Блясък с вестник – нужни са ти няколко стари топки за елхата и няколко вестника. Изрежи малки парчета с неправилна форма от вестник, залепи ги по повърхността на топките и отгоре мини с лепило. Ако имаш у дома брокат, може да използваш и него.

 

Коледна закачалка от химическото – може да я огънеш в каквато форма желаеш, а може и да я оставиш в оригиналната. Използвай закачалката за окачване на коледен декор на прозореца. Завържи с панделки няколко борови клонки и букетче глог и се сдобия с атрактивна и неповторима коледна украса.

 

Шев и кройка – ако си сръчен с ръцете, може да се опиташ да добавиш нови играчки върху коледната елха. Ще ти бъдат необходими стари пъстри парчета плат и форми с шаблон. Сложи малко памук за обем и приший елементите един към друг. Не е нужно шевът да е направен с машина, може да го направиш и на ръка.

 

Украса от природата – в гората има изобилие от шишарки. Събери си достатъчно, занеси ги у дома и започни да ги декорираш. Може да ги напръскаш в различни цветове, да ги минеш с брокат и да ги използваш за най-различни места – за елхата, за допълнение към украсата на празничната маса и т.н.

 

С макара и мънисто – ако по някаква случайност имаш у дома празни макари от конци, то може да ги използваш като коледна украса. Нарисувай ги предварително с боя или залепи върху тях декоративни елементи от хартиена салфетка. Постави старо копче отгоре и отдолу и сложи няколко мъниста. Може да свържеш елементите с бижутерска тел или корда.

 

Пинг-понг или орехи - тях може да ги опаковаш с къса шарена хартия и подходяща панделка, която да придаде завършен вид на произведението.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия