Седмичен хороскоп за тийнейджъри

2016-12-05 09:48:00
Седмичен хороскоп за тийнейджъри
Снимка: iStock

Овен

 

Използвайте свободното време за повишаване на интелектуалното си ниво. През тази седмица е желателно да си създадете активна „културна програма“. Не разцъквайте с часове на компютъра, а излезте с приятелите си навън.

 

Отидете на кино, на театър, на концерт, на някое от многобройните предколедни тържества, които сега се организират буквално на всяка крачка. Ще се заредите с емоции, с впечатления и, което е най-полезно, ще научите много нови неща.

 

Телец

 

Част от събитията през тази седмица ще са ви доста изненадващи и може да ви е трудно да ги възприемете. Адаптивните ви способности са леко занижени и сте склонни да се стресирате дори от дребни промени.

 

Ако съвсем не схващате логиката на нещата, то споделете с родителите, чуйте гледната им точка, помислете. Ако пък се чувствате неуверени в себе си и имате нужда от спокойствие, останете у дома с познати занимания, не участвайте в масови инициативи.

 

Близнаци

 

Ще се наложи да се справите с някои затруднения. От една страна ще ви дърпат училищните мероприятия, от друга, вие с типичното си любопитство ще се опитвате да участвате в куп други събития.

 

Прегледайте програмата си още веднъж. Разпределете времето и осъзнайте най-после, че няма как да се клонирате. Дайте приоритет на отговорностите пред развлеченията, защото ако си развалите успеха в училище ще си развалите и така очакваната коледна ваканция.

 

Рак

 

Най-силно през тази седмица е въображението ви. Дайте воля на фантазията, съчетайте я с логиката и няма да имате абсолютно никакви проблеми. По какъвто и предмет да ви изпитват ще си изкарате добра оценка, независимо колко сте се подготвяли.

 

Може да се развихрите и у дома. Коледната украса, късметите за баницата, игрите около елхата чакат своя автор. Очевидно ще сте вие, така че действайте смело.

 

Лъв

 

Настроението ви през тази седмица е по-скоро романтично и мечтателно, концентрацията може да ви е леко затруднителна. Това означава, че трябва да отделяте малко повече от обичайното време за подготовка на уроците.

 

По същия начин се отнасяйте към домашните задължения. Изпълнявайте ги, макар и бавничко, защото никой няма да ги отмени, а да се разправяте с родителите или по-големите братя и сестри ще е само губене на време.

 

Дева

 

Един истински успешен и приятен период. Всички, на които някога сте помогнали, на които сте съдействали, дори тези, на които сте подсказвали по време на изпитване ще ви се отблагодарят по някакъв начин. Сигурно ще получите мили подаръци или пък покана за кино, театър, разходка, пързалка. Възползвайте се, разполагате с достатъчно свободно време.

 

Задълженията у дома ще са по-скоро забавления. Да нарисувате коледни картички, да избирате подаръци и да подготвяте украса са все неща, с които не просто се справяте, а истински харесвате.

 

Везни

 

Увлечени в занимания не забравяйте да слушате прогнозата за времето. Съобразявайте облеклото и обувките с външните температури и не стойте с влажни дрехи след спортни занимания. Имунната ви система е леко нестабилна, не е желателно точно сега да се разболеете.

 

Ако все пак установите, че не се чувствате добре, то споделете го с родителите си, за да се намесят своевременно. Атаката с чай, мед, лимон, горещ душ, витамини и хомеопатични лекарства най-вероятно ще пресече процеса преди да се е развил.

 

Скорпион

 

Не е изключено изведнъж да се окажете в плен на подсъзнателните си страхове. Ако предпочитате филмите с бойни сцени и те не ви въздействат кой знае колко, то през тази седмица подобни впечатления може да нарушат съня ви.

 

Не се паникьосвайте излишно. Помислете дали напоследък не сте прекалили с „кървавите отмъщения“ и намалете дозата. Даже изобщо избягвайте подобни сценарии, дайте почивка на крехката си психика.

 

Стрелец

 

Студените дни предполагат, че ще оставате много по-дълго в затворени помещения. Липсата на движение и свеж въздух ще ви се отразят негативно. Може да станете отпуснати, унили, да заспивате трудно.

 

Използвайте всяка слънчева минута за активни физически занимания. Ако наблизо няма спортна зала или зимна пързалка, то потичайте из парка или просто се разгодете с приятели. Природата, макар и леко замръзнала, ще възвърне усмивката ви.

 

Козирог

 

Може смело да заложите на добрата си памет и логична мисъл. Ако сега не си повишите успеха в училище, то няма кога. Проявете активност, в състояние сте да усвоите материала още в час и да стабилизирате позициите си.

 

Осигурете си интелектуални занимания и за свободното време. Решавайте кръстословици, лабиринти, редете пъзели, измисляйте гатанки. Най-интересното тепърва предстои.

 

Водолей

 

Вероятно ще удивите част от приятелите или близките си през тази седмица с нежеланието си да общувате и да присъствате на шумни тържества. Подобно поведение е необичайно дори за самите вас, но очевидно ви трябва известно време, за да осмислите емоциите си.

 

Занимавайте се самостоятелно. Подредете мислите и желанията си. В празничните дни ще се виждате с много хора и да се уедините за известно време съвсем не е лоша идея.

 

Риби

 

Стремежът ви да сте добри с всички няма да се хареса на всички. През тази седмица не са изключени неприятни разговори от типа: „ти на мен ли си приятел или на...(друго име)“? И вие ще се почувствате от една страна виновни, от друга – разочаровани.

 

Няма смисъл да се огорчавате. Много по-добра идея е да обсъдите случката с родителите си или по-големи братя и сестри, ако имате такива. Ще установите, че и те са имали подобни преживявания, които макар и неприятни, са се оказали полезни.

 

Седмичният тийн хороскоп е изготвен от П. Георгиева

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия