Седмичен хороскоп за тийнейджъри

2016-11-14 11:15:00
Седмичен хороскоп за тийнейджъри
Снимка: iStock

Овен


Трудно е да се прецени причината, поради която непрекъснато отлагате или подминавате ежедневните си задачи през тази седмица. Дали е от мързел, от безотговорност, от инат (че родителите ви остават „глухи“ за част от капризите) или от незнание как да се справите – не е ясно.

 

При всички случаи опитите ви да се „скатаете“ няма да останат незабелязани и ще си навлечете неприятности. Може да започнат със забележки в училище и да свършат с крясъци у дома. Трябва ли да си го причинявате? Не е ли по-добре да изясните проблема и да потърсите съдействие?

 

Телец


Ежедневните занимания са ви скучни и непрекъснато си измисляте какви ли не експерименти с цел да се разнообразите. Не е лошо да развивате въображението си, но пък никак не е хубаво да прехвърляте задълженията си върху близките или съучениците.

 

Рано или късно това ще бъде забелязано и няма начин да не „обърне палачинката“, т.е. всички да ви игнорират. Постарайте се да съчетаете физическите с интелектуалните занимания. Само така ще запазите добрите отношения, които са толкова важни за вас

 

Близнаци


 

Едва ли някоя от поставените през тази седмица задачи ще ви затрудни. Всичко ще ви се случва толкова лесно, че ще ви зареди с вдъхновение и ентусиазъм. А когато сте ентусиазирани вие сте и страхотно активни. Значи, сега е моментът да изненадате приятно близките у дома (може да свършите някоя и друга домашна работа като например, да си подредите стаята, което истински ще ги шашне) или пък да оправите личните отношения (все има някой, когото сте ядосали, макар и неумишлено).

 

Самостоятелните ви действия ще предизвикат не само похвала. Най-вероятно ще са свързани и с материални придобивки.

 

Рак


 

Прекалено сте емоционални и не преценявате обективно резултатите от действията си. Последствията ще се окажат доста неприятни. Ще предизвикате всеобщото недоволство с това, че хем допускате грешки, хем се разправяте като брюкселски адвокат, хем се опитвате да ги припишете на някой друг.

 

Желанието да сте самостоятелни е похвално, но не забравяйте, че всеки трябва да носи отговорност за действията си и не мислете, че всички останали са по-глупави от вас.

 

Лъв


Стремите се към нови емоции с цялата си същност. Нормалните контакти с приятелите, съучениците, съседските деца не са ви достатъчни. Склонни сте да се държите предизвикателно с по-големи от връстниците си, къде за да привлечете вниманието им, къде за да се самодоказвате.

 

Особено момичетата през тази седмица ще са изцяло погълнати от мисълта да си свалят гадже от по-горните класове. Едно от малкото неща, които е добре да знаете в тези си опити е, че по-големите се впечатляват повече от зрелия начин на мислене, отколкото от татуировки и ярко зелени кичури. Те вече са го минали тоз период...

 

Дева


Необичайно за вас, но ще сте доста разсеяни през тази седмица. Почти ежедневно ще се изненадвате от себе си. Я сте си забравили учебника, я сте объркали кабинета, в който имате час или пък мислейки да си оправите леглото и дрехите сте си останали само с мисленето.

 

Не спорете с родителите и учителите, когато ви правят забележка. Те ще са прави, а вие просто трябва да си записвате важните неща, за да избегнете неприятните разговори. Ако не се чувствате достатъчно подготвени просто си признайте и помолете да отложат изпитването за друг ден. Така и успехът ви няма да пострада.

 

Везни


Не разчитайте на силата на имунната си система. Споделете с родителите, ако още първия ден от седмицата в класа ви повечето деца са болни. Желателно е да засилите имунитета с комплекс витамини и ежедневно да хапвате свежи плодове и зеленчуци, плодови сокове, билков чай, за предпочитане приготвен у дома с мед и лимон.

 

Избягвайте близките контакти с видимо болни съученици и приятели. Ако сега се заразите с вирусна инфекция ще се възстановите трудно, а отсъствието от училище ще наваксате още по-трудно.

 

Скорпион


 

През тази седмица определено ще ви обхване състезателен порив. Желанието да бъдете първи навсякъде и във всичко ще е толкова силно, че ще предизвикате респект към себе си. Ще имате прекрасната възможност да реализирате лидерските си способности в различни спортни или други извън класни занимания, където ще участвате. Ще ви е много лесно да усвоите учебния материал, да подобрите успеха си.

 

Е, у дома може да има и леки неприятности, ако прекалено усърдно „действате“ по-малките си братя или сестри, но да се надяваме, че родителите ви ще проявят нужното търпение и няма да реагират със силови методи.

 

Стрелец


Много бързо сменяте целите си. Тъкмо сте се захванали с едно и решавате, че ви е интересно друго. Оставяте първото по средата или просто недовършено, захващате следващото, за което пък се оказва, че нямате достатъчно знания или умения... Няма да ви се получат нещата точно по този начин.

 

Постарайте се да преодолеете първоначалния стремеж към самостоятелни действия, да обсъдите идеите и да си намерите съучастници. С тяхна помощ хем ще усвоите нова информация, хем ще получите реални резултати от усилията си.

 

Козирог


Необичайно общителни и социални сте през тази седмица. Нямате търпение да свършат часовете в училище и да организирате около себе си групичка, готова да се забавлява. Желанието да уплътните свободното време със спорт или разни забавления с креативна насоченост е прекрасно, но не оставяйте на заден план училищните задължения, защото никой няма да ги свърши вместо вас.

 

Разполагате с достатъчно време за всичко, само трябва да го разпределите правилно. Ако нямате опит в създаването на дневен график, то помолете родителите да ви помогнат. Със сигурност няма да ви откажат.

 

Водолей


 

Без да си давате сметка през тази седмица буквално „имитирате“ чужди навици и поведение. Не се учудвайте, ако околните започнат да ви правят забележки. За тях ще е непонятно защо вместо да говорите - викате и защо вместо да поставяте нещата по местата им ги разхвърляте из цялата къща.

 

Вероятно действията ви ще са провокирани от героите на сериала, който гледате и които през цялото време си крещят или пък от действията на някой от близките (брат, сестра, приятел, съученик), който създава хаос дори само с появата си.

 

Интересното в случая е, защо копирате лошите примери, а добрите някак си ви убягват...

 

Риби

Прекалено сте емоционални и прекалено чувствителни през тази седмица и то най-вече на тема „чужди страдания“. Достатъчно е някой да ви сподели, че се е разделил с гаджето си и вие ще страдате от раздялата 3 пъти по-дълго от него. Или пък на друг да напишат ниска оценка. Ще я преживявате като лична загуба, ще се движите като „черен облак“, че и апетит може да загубите.

 

Най-лесният начин да прерборите мрачните мисли е да се заемете със съвсем обикновени неща, които ще отвлекат вниманието ви. Полейте цветята, пуснете прахосмукачката, подредете си бюрото. Улисани в тия занимания със сигурност ще забравите чуждите неволи.

 

Седмичният тийн хороскоп е изготвен от П. Георгиева


Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия