Седмичен хороскоп за тийнейджъри

2016-11-07 09:59:00
Седмичен хороскоп за тийнейджъри

Овен

Предстоят ви интересни преживявания, които ще са свързани с пребиваване на непознати места. Вероятно от училище ще ви водят на различни мероприятия и ще сте в градското движение много по-често от обикновено. Опитайте се да сте по-предвидливи, по-предпазливи и мислете за собствената си безопасност. Новините за инциденти с деца по телевизията не са с цел да запълнят телевизионното време, а за да заострят вниманието ви. Тръгвайки където и да е съблюдавайте правилата за уличното движение, проверете дали ви е зареден мобилния телефон, споделете с родителите си точния маршрут и крайна цел, приберете джобните на сигурно място защото... всичко се случва.

 

Телец

Странно неспокойни сте през тази седмица. В състояние сте да загубите контрол и да излезете от обичайното си позитивно настроение буквално за дреболии, да реагирате на незначителни предизвикателства. На моменти сте склонни дори към прояви на агресия, което не е типично за вас. Сякаш основната ви идея не е как да се справите по-лесно със задълженията си, а каква по-ужасна глупост да сътворите. Причината е, че кипите от енергия, която не изразходвате. Намалете времето пред телевизора, компютъра и електронните игри за сметка на спортните занимания и съня. Родителите може и да ви простят изцепките у дома, но в училище едва ли ще се разминете толкова лесно.

 

Близнаци

Ако някой ви наблюдава отстрани ще реши, че тази седмица имате една-едничка цел: да изпилите до скъсване нервичките на всички около себе си. Горките ви родители може да се видят в чудо от хилядите капризи и претенции, с които ще ги засипете, но ако те все пак успеят да се овладеят и да запазят спокойствие, то бъдете сигурни, че учителите, съучениците, приятелите и всички останали, с които ще си общувате изобщо няма да са склонни да ви правят компромиси. След като установите до къде ви е позволено да стигнете злоупотребявайки с чуждото търпение, е желателно да се вземете в ръце и да прекратите експериментите, защото може да ви излезе твърде солено. Просто ще ви напомнят, че освен права` имате и задължения и че „...свободата, Санчо...“ си има цена.

 

Рак

Спокойно можете да заложите на творческия си потенциал през тази седмица. Дайте воля на въображението и размах на фантазията. С каквото и да се занимавате ще ви се получи много по-добре, ако действате без да се придържате към строги правила и предписания. Включвайте се във всякакви непознати дейности както в училище, така и у дома. Ако родителите ви практикуват някакви занаяти или просто са заети с отстраняването на дребни ремонти, то участвайте наравно с тях. Не само ще научите нещо ново, но и ще получите висока оценка за работата си, която определено ще ви зареди с добро настроение.

 

Лъв

Потопете се във водовъртежа на събитията. Бъдете участници, а не наблюдатели на всичко, което се случва около вас. Включвайте се в непознати дейности, само така ще се спасите от скуката и еднообразието. Няма значение, че не сте правили едно или друго, просто пробвайте. И докато пробвате не забравяйте, че трябва да сте предпазливи, за да не се нараните, особено ако се наложи да работите с остри и режещи предмети. Придобивайки първоначални умения ще имате възможност да ги приложите у дома и да изненадате членовете на семейството си като приготвите, например, салата за вечеря.

 

Дева

Не обичате натрапените авторитети. И този ваш стремеж към справедливост през тази седмица може да се окаже източник на неприятности. Готови сте искрено да се противопоставите на някой или нещо, което не ви харесва и преценявате като излишно, досадно и натрапено, но е много вероятно, че ще се натъкнете на същото противодействие от отсрещната страна. Опитайте се да изясните позициите си спокойно, вместо да „воювате“ с родителите, учителите, съседите или съучениците си. Аргументирайте несъгласието си. Намирането на взаимоизгодно решение ще се окаже лесно.

 

Везни

Обичайните занимания ще са ви особено отегчителни през тази седмица. Разсеяни сте и склонни да забравяте разпорежданията на родителите или препоръките на учителите, свързани с приготвянето на домашните. Ако задачата ви е всеки ден да изхвърляте боклука, то много е вероятно да го направите на третия ден и то след поредица от напомняния. Имате нужда от разнообразие и няма проблем да си го създадете сами. Определете си време, в което можете да излезете на разходка, да направите няколко красиви есенни снимки, да се занимаете с предпочитан спорт на открито, да се заредите с добро настроение. След това ще се справите с другите задачи, при това значително по-бързо отколкото предполагате.

 

Скорпион

Разходките из МОЛ-а или наличието на някаква нова, скъпа играчка като канго-джъмпер, компютърна игра, супер-модерен телефон, с която разполага някой от приятелите или съучениците ви, може да ви провокират да рекетирате родителите си да ви я купят. Подобни разговори ще се окажат сериозен източник на напрежение. Помислете какво е финансовото и материално състояние на семейството ви преди да започенте да мрънкате за каквото и да било. След това попитайте дали изобщо са склонни да похарчат толкова пари. Ако ви отговорят положително, то уточнете кога ще се случи събитието като най-лесно ще е да го свържете с някакъв празник или постижение в училище. Уреждайки въпроса ще разберете какво значението на поговорката: и вълкът сит, и агнето – цяло.

 

Стрелец

Преливате от енергия и е много важно да я изразходвате по подходящ начин. Подготовката на уроците и училищните дейности няма да са достатъчни, за да ви изтощят изцяло, а ако не измислите как да реализирате енергийния си потенциал може да станете агресивни или обратно – твърде отпуснати и меланхолични. Най-добрият вариант е да се ориентирате към спортни занимания. Бадминтон в зала, скокове на батут, няколко дължини в плувния басеин или просто да потичате из близкия парк ще се отрази идеално както на настроението, така и на физиката ви. Съобразете всичко с учебната си програма, и прогнозата за времето, разбира се. Не е желателно да се разболявате, нито да си разваляте успеха.

 

Козирог

Негативните емоции през тази седмица ще са свързани с приятелите или съучениците ви. Вие сте изключително социални, но и доста непреклонни. Критиките ви и опитите да наложите своето мнение на всяка цена ще се натъкнат на съпротива. Реакциите на околните, разногласията, споровете ще ви развалят настроението, ще ви разочароват, ще разклатят самоувереността ви. Ако пък решите да се дистанцирате ще установите, че с приятелите е враждебно, но пък без тях е скучно. Опитайте се да осъзнаете една проста истина. Не може винаги да сте прави. Трябва да се научите не само да говорите, но и да се вслушвате в чуждото мнение. От всеки спор има изход, който може да се намери с мирни средства.

 

Водолей

Очертават се неприятности, свързани с учебния процес. Някакъв предмет или материал, който трябва да усвоите бързо „ще ви се опъне“. Тъй като не само не обичате, но и не умеете да губите, ситуацията може леко да ви депресира. Седнете, помислете, споделете затруднението си с родителите. Ще установите, че причината не е в същността на предмета (урока), а в отношението ви към преподавателя. Когато нещо не ви харесва вие го игнорирате, но това е губеща тактика. Щом преподавателят не ви харесва потърсете друг начин за разбиране – слайд-шоу, клип от интернет, виртуална библиотека. След което ще се представите така, че ще изненадате първо себе си, а после и всички останали.

 

Риби

Ще се справяте с учебния материал необичайно бързо през тази седмица. Звучи окуражително, но за вас няма да е много добре - може да ви изпълни непреодолимо отегчение. Защо ли? Защото ще се чудите как да уплътните оставащото ви свободно време. Дори да имате някакви извън класни занимания, свободното време пак ще ви е повече от обикновено. Не го уплътнявайте с лежане пред телевизора. Гледането на филмчета не е най-полезното занимание. Ще се почувствате много по-доволни, ако се занимаете с някакви интерактивни игри тип Лото, Лабиринт или Пъзел. Можете да ги прилагате он-лайн или в група с приятели, дори с родителите си. Не само ще научите много нова информация и ще развиете логичното си мислене, а трайно ще преборите скуката.

 

Седмичният тийн хороскоп е изготвен от П. Георгиева

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия