С какво трябва да внимаваш на Хелоуин?

2016-10-31 12:58:00
С какво трябва да внимаваш на Хелоуин?
Снимка: iStock

Хелоуин не е наш празник, но въпреки това много хора в България го празнуват. И в това няма нищо лошо, колкото повече празници – толкова повече поводи за забавление. Хелоуин определено е един от най-ексцентричните празници в годината, който предлага най-различни възможности за забавление – маскиране с плашещи маски, обличане на шантави костюми и хапване на вкусни лакомства. И въпреки че е празник, това не означава, че не трябва да обръщаш внимание на здравето си.

 

Виж няколко съвета как да прекараш един по-здравословен Хелоуин:

 

Купи лакомства в деня на празника


 

Ако си на диета или просто не искаш да прекаляваш със сладкишите, купи ги точно на Хелоуин. Най-добре си вземи лакомства, които не харесваш особено, за да си сигурен, че няма да прекалиш с тях. Не купувай прекалено много, защото рискуваш да ти останат след Хелоуин и да прекалиш с тях някоя вечер, когато си мързелуваш на топло пред телевизора.

 

Не прекалявай с алкохола


 

Сигурно ти се иска да се съберете с приятели, да се маскирате и да се забавлявате, но това не означава, че трябва да се напиваш до припадък. Няма нищо лошо да се почерпите с малко алкохол (ако сте над 18 години, разбира се!), но не бива да прекалявате с него.

 

Не забравяй за домашния си любимец


 

Със сигурност Хелоуин ще бъде по-весел и различен, ако сложиш костюм и на кучето/котката си. Относно лакомствата, в никакъв случай не му давай шоколад и други сладкиши, а му купи някакъв по-скъп и хубав деликатес, подходящ за куче/котка.

 

Хапни хубаво преди Хелоуин


 

Постарай се да се нахраниш добре и да не усещаш глад, когато се съберете с тайфата. Така шансът да прекалиш с бонбони става значително по-малък. Все пак си наясно с факта, че прекаляването с лакомства не е от полза за здравето.

 

Не носи страховити контактни лещи

Няма спор, че декоративните контактни лещи подсилват ефекта от костюма ти, но не са никак полезни за здравето на очите. Носенето на евтини лещи с неустановен произход крие доста опасности – от моментно дразнене на очите до инфекции и сериозни проблеми с очите.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия