Трите най-скъпи коктейла в света

2016-08-16 14:14:00
Трите най-скъпи коктейла в света
Снимка: iStock

Има ли нещо по-хубаво през горещите летни дни от студен и освежаващ коктейл? Не, нали? :) И, ако нямаш възможност да изпиеш един коктейл на плажа, то може да го направиш и в града, където има десетки заведения, предлагащи хубави коктейли. Ако ти е любопитно, виж кои са най-скъпите коктейли в света:

 

Martini on the Rock

 

 

Коктейлът е на цена от 15 000 лева и се сервира само в Blue Bar в Ню Йорк. Това е единственият коктейл в света, който трябва да поръчаш 74 часа преди консумация. Martini on the Beach е направен от водка, сух вермут и маслини, като се допълва от 1,52 каратов диамант. И добрата новина е, че след като изпиеш коктейла си, диамантът остава за теб. Кои са хората, опитали скъпия коктейл, не се знае, защото техните имена се пазят в тайна.

 

Diamond Cocktail


 

Той е значително по-евтин и струва „само“ 6 000 лева. Предлага се в пиано бара на Sheraton Park Tower Hotel в Лондон, където гостите обичат както хубавото шампанско, така и диамантите. Диамантеният коктейл съдържа шампанско Charles Heidsieck Vintage 2001, като цената на цяла бутилка е около 1 800 долара, 125-годишен рядък коняк Remy Martin Loius XIII и диамант по избора на клиента. Този коктейл определено успява да задоволи сетивата и любовта към бижутата едновременно.

 

Dazzle

Това е най-скъпият коктейл в света на стойност 75 000 лева и се сервира в Манчестър на втория етаж на Harvey Nichols. Когато сервитьорът го поднася, той винаги е придружен от гардове. Това е единственото място в света, където когато си поръчаш пръстен, може да го направиш под формата на коктейл. Ако го направиш, коктейлът Dazzle ще съдържа розово шампанско, ликьор от ягоди, лимони и 18-каратов пръстен от бяло злато, розов турмалин и диаманти.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия