Кристалите и тяхното действие

2016-07-26 13:30:00
Кристалите и тяхното действие
Снимка: iStock

Основната задача на кристалите е да привличат положителната енергия и поради тази причина те се използват от векове по различни начини в изкуството Фън Шуй. Те имат специфични вибрации, които създават и се използват както за лечение, така и за декорация на дома.

 

Думата „кристал“ идва от гръцката „krystallos“ и в превод означава „замръзнала светлина“. Намерени са доста изследвания на санскрит, свързани с астрологията, датиращи още от 400 г. пр. н.е., които правят сложни наблюдения върху произхода и силата на кристалите. Техните свойства са изучавани от много култури по света, включително Тибет, Египет, Южна Америка и Атлантида. Фън Шуй също използва силата на кристалите. Те имат за задача да уравновесяват енергиите, които носят в себе си 5-те основополагащи елемента – вода, земя, огън, метал и дърво. Също така всеки кристал има свой ефект, който се проявява най-силно, когато е поставен на определено място в дома.

 

Виж как да използваш кристалите вкъщи, какво е тяхното действие и къде трябва да бъдат разположени, за да бъдат най-полезни:

 

Снемане на стреса и напрежението, привличане на пари

    

Цитрин                                                                Син кианит

 

Цитринът и синият кианит са двата кристала, които нямат нужда от почистване, защото не поглъщат негативна енергия. Синият кианит е подходящ и при релаксация, понеже снема стреса и напрежението. Неговата лечебна енергия се засилва, когато се използва в декора на дома, комбиниран с прозрачен кварц.

Цитринът пък е кристал, който привлича парите и благоденствието. Свойствата му се усилват, когато се прибавят огнени на цвят камъни като тигрово око, карнеол, яспис и червен ахат.

 

Любов


Розов кварц

 

Определено най-известният кристал на любовта е розовият кварц. За да има максимален ефект, той трябва да бъде поставен на северозапад в дома. Розовият кварц освен, че привлича любов, лекува и разбито сърце. Ако страдаш по някого, постави купа, пълна с камъчета в стаята, близо до леглото.

 

Защита на дома


 

Обсидиант                                                           Хематит

 

Черен турмалин

 

Най-добрите пазители на дома са обсидиантът, хематитът и черният турмалин. Техните защитни свойства са най-силни, когато се намират около входната врата. Може да наредиш различните камъни по атрактивен начин, а ако имаш саксии с цвета в коридора, може да сложиш кристалите в пръста.

 

Концентрация


Хематит

 

Хематитът е кристал, който е изключително полезен за дома. Той концентрира енергията, когато човек е разсеян. Най-подходящото място за този кристал е или в спалнята, или в западната част на дома. Хематитът освен, че центрира енергията, той и защитава дома от негативните вибрации.

 

Важно!

 

Когато си купуваш кристал, задължително попитай дали е излаган на облъчване, защото това може да намали лечебните му свойства.

 

Почистването на кристалите е изключително важно и трябва да го направиш веднага, след като си го купиш или ти го подарят. Това ще „нулира“ вибрациите на камъка и той ще бъде прочистен от предишни влияния. Кристалите трябва да се чистят редовно с любов и уважение, за да функционират правилно и само за теб и твоя дом.

 

Най-подходящите места за поставяне на кристали са трапезарията, всекидневната и коридорът. Библиотеката с книга също е добро място.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия