Няколко факта, които се съмняваме, че наистина знаеш

2016-07-24 15:33:00
Няколко факта, които се съмняваме, че наистина знаеш
Снимка: Pixabay

Мислиш си, че знаеш всичко за света, че си видял много и предостатъчно от него? Е, имам новини за теб – това не е вярно.

 

Ако искаш да проверим, ето ти няколко интересни факта, които са по-малко известни. Ако все пак знаеш за всички тях, браво, имаш богата обща култура, но надали познанието за света нявън се изчерпва само с тези факти.

 

1. Знаеш ли, че кашутата растат върху ябълки? Всъщност, върху дъврвото на кашуто растат ябълки, като съпътстващ плод, върху който да се роди и да израстне кашуто.

 

2. Дърветата растат и се развиват, не заради почвата си, а заради въздуха. Почвата със сигурност е богата на доста хванителни за дървото вещества, но основното, което има значение за него, дървото си набавя от въздуха, с помощта на слънцето.

 

3. Във видимата част на вселената има повече звезди, отколкото прашинки пясък има на всички плажове на земята.

 

 

4. Тялото ти постоянно репродуцира клетките си, толкова бързо, че на всеки 10 години може да се каже, че тялото ти напълно се е обменило. Напълно наистина може да се каже, че Ти отпреди 10 години няма абсолютно нищо общо с Ти от сега.

 

5. Водните кончета имат крака, но не за да се разхождат с тях, а само за да се приземяват успешно.

 

6. В популационните колонии на рибата-клоун, ако главната женска умре или бъде премахната, най-доминиращата мъжка се превръща в женска.

 

7. Една клетка сперма съдържа информация, приравнена на 37,5 МВ ДНК, което означава, че по времето на една нормална ерекция, прехвърляната информация надвишава 1500 терабайта.

 

8. Игуаните и коалите имат по два пениса, а женското кенгуру има 3 вагини.

 

9. Средностатистическият човек по време на целия си живот извървява разстояние, което се равнява на 3 земни обиколки.

 

10. Във времевият интервал от 2 седмици, панталоните, които носиш, развиват 1000 бактерии отпред, 2500 отзад и 10 000 на мястото на гениталите ти.

 

11. Когато някоя бременна жена преживее някаква атака върху органите си, например инфаркт, бебето – ембрионът, изпраща сигнали на застрашения огран, за да му помогне да се регенерира и заздрави.

 

12. Преди да бъде изобретена гумичката, петната от мастило се почиствали с хляб.

 

13. Фъстъченото масло, под екстремно висока обработка под налягане, може да бъде превърнато в диаманти.

 

14. Когато си решил да си купиш лотариен билет, шансът да умреш по пътя до бутката е по-голям, отколкото шанса ти да спечелиш.

 

15. 43,252,003,274,489,856,000 – това е бройката на всички възможни конфигурации на кубчето на Рубик.

 

16. Изкуствената усмивка, която правиш, има качествата на истинската такава. По този начин е доказано, че сигналите, които получаваш при изкуствената си усмивка, всъщност ти носят ендорфини, равни на тези при искрената. Излиза, че ако не можеш да се усмихнеш наистина, винаги можеш да се насилиш да се усмихнеш изкуствено, за да се почувстваш физически по-добре.

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия