Летни коктейли според зодиакалния ти знак [част трета]

2016-07-13 16:59:00
Летни коктейли според зодиакалния ти знак [част трета]
Снимка: iStock

Чакаме лятото с такова нетърпение. Слънце, зеленина, вода, свободно време в любима компания и към всичко това, естествено, освежаващи коктейли. Ако избирате за себе си е лесно, но ако трябва да поръчвате или приготвяте за някой друг? И това ще се окаже лесно, стига да знаете какъв е зодиакалния му знак. Изненадайте приятелите си, като им поръчате или приготвите собственоръчно „зодиакален“ коктейл, който да им допадне.

 

Стрелец

Любители на пътешествията и екстремните преживявания, Стрелците нямат нищо против напитките с по-твърдо съдържание. Не биха се поколебали да сипят малко уиски в ирландското си кафе или да подсилят вкуса на испанското кафе с калуа и ром.

 

За Стрелците е много важна компанията и възможността да споделят спомените си. Те са огнен знак и се чувстват прекрасно в близост до запалена камина или импровизирано огнище на открито, сред природата, където възприемат себе си като „граждани на света“.

 

Най-сполучливото съчетание е между дълъг разговор и „дълга“ напитка. С други думи казано, да има коктейл по време на целия разговор. За целта ви е необходим коктейл, който се приготвя бързо и лесно, та да повторите рецептата „разговаряйки“ колкото пъти се наложи.

 

Например Космополитън. За него ви трябват 50 мл водка, 15 мл ликьор Куантро, 1 с. л. лимонов сок и 3 бр. боровинки. Всички продукти се разбиват в шейкър за коктейли. Когато се смесят добре се изсипват във висока чаша за мартини. По желание чашата може да се украси с парченце лимон, поставено на ръба. Боровинките могат да са цели или да се заменят с 2 с. л. сок от боровинки.

 

Всеки път, когато Стрелецът каже: „...ако знаеш какво приключение преживях на...“ ще имате време да забъркате коктейла докато се сети за кое точно приключение е решил да разказва.

 

Козирог

Перфекционистите Козирози са любители на „класиката в жанра“. Джин с тоник и никакви фльонги. Те са целенасочени, вечно заети, от къде у тях време за сложни коктейли? Освен това простият коктейл може да се съчетае с всякаква храна и с всякаква обстановка.

 

Има значение цветът на коктейла. Желателно е да подсказва връзка с природата. Шоколадово, цитрусово или пък червеникаво, напомнящо слънчевия залез. Каквито и съставки да са включени в коктейла те трябва да са от най-високо качество. Козирозите не допускат компромиси с качеството.

 

Най-обикновеният коктейл Маргарита ще им е напълно достатъчен, ако компанията е камерна и обстановката – уютна.

 

За Маргаритата са ви нужни 50 мл текила, 25 мл изцеден сок от лайм, 25 мл ликъор трипъл сек, 2 щипки захар, сол за ръба на чашата, резен лимон за украса и натрошен лед. Смесете текилата, сока от лайм, трипъл сека с 2 щипки захар (по желание) в шейкър с натрошен лед и разбийте. Ръба на чаша за Маргарита се намазва с резенче лимон и се потапя леко в сол, за да полепне. Изсипете сместа в чашата и поднесете с резен лимон за украса.

 

Комбинирайте с каквато искате храна „за гризкане“. Козирогът няма да се разсърди!

 

Водолей

Да сте виждали нещо по-непредсказуемо от Водолей? Едва ли. Много е трудно да им се угоди с каквото и да било, тъй като дори самите те не знаят какво точно ще им се прииска в следващата минута. Днес предпочитат класиката, утре – супер модерното.

 

Днес подхождат към всичко консервативно, утре – експериментират с „взривоопасни“ съчетания. Днес са любители на шампанското, утре – на ябълковия сайдер. Днес пестеливо и на глътки отпиват мартини, утре обръщат шот след шот до безпаметност.

 

Значи трябва да им приготвите коктейл, който съдържа в себе си всичко, описано до тук. Пробвайте с Пина Колада, която е едновременно класическа и екзотична.

 

Приготвя се от 40 мл ром, 20 мл Малибу (или кокосов ликьор), 150 мл. сок ананас, 30 мл. мляко и 10 мл течна сладкарска сметана. Налейте напитките по рецептата в шейкър, добавете 4-5 кубчета лед, разклатете за 10 – 15 секунди и прецедете в чаша Зомби. Може да замените Малибуто с кокосово мляко, но тогава трябва да сложите само половината от течната сметана.

 

Напитката ще се пресече, но точно това ще е предизвикателството за Водолея. Украсете с парче банан, чадърче и черешка, а нищо не пречи отделно да поднесете банани и череши (за подсилване на ефекта).

 

Риби

Те харесват както свежи напитки (фрешове), така и кафе. Както полусухо вино, така и първокачествен коняк. Предпочитанията им са доста променливи, склонни да са пробват разни комбинации между солено и горчиво, кисело и сладко. Може да не им хареса, но пък са доволни, че са разбрали за какво точно става дума.

 

Щом ще приготвяте коктейл за представител на този зодиакален знак, то постарайте се да налеете в една чаша съставки, олицетворяващи неповторимата емоционалност, противоречивост и дълбока душевност на Рибите. Изглежда неосъществимо, но всъщност е лесно.

 

Няма да сгрешите, ако заложите на популярното традиционно и идеално за горещите летни вечери Мохито.

 

Трябват ви 50 мл светъл ром (Bacardi, Havana Club или Ron Varadero), 3-4 клонки мента, настърганата кора и сока от 1 лайм, 2 ч. л. кафява захар, 250 мл студена газирана вода, Спрайт, Швепс или Севън Ъп според предпочитанието, лед. До тук е ясно, че се смесват почти 5 различни вкуса, което много ще се хареса на Рибите.

 

Ментата се накълцва на ситно. Във висока чаша се стриват ментата, настърганата кора от лайма и захарта. Добавят се ромът, сокът от лайм и се разбърква. Прибавя се предпочитаната студена газирана напитка и лед.

 

Ако се изхитрите да поднесете този коктейл в близост до вода (на басейна, на морския бряг, покрай езеро или река), то бъдете сигурни, че някой от зодия Риби вече ви е предан приятел до края на дните си.

 

Първата и втората част на статията четете тук и тук:


Тийнейджърският хороскоп е изготвен от Петя Георгиева

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия