8 страни с най-висок стандарт на живот

2016-07-14 17:21:00
8 страни с най-висок стандарт на живот
Снимка: Pixabay

Вероятно не ти се седи много много в България. Или просто искаш да учиш в чужбина. Ако си решил окончателно да се преместиш, поне избери внимателно дестинацията, към която поемаш.

 

Предлагам ти топ 8 на страните с най-висок стандарт на живот, както и причините, заради които попадат в класацията по последни проучвания. Страните са подредени възходящо, независимо от номерата.

 

 

1. Нидерландия – проучване показва, че там има огромен процент развитие на литературата, както и че хората много държат на нея и я ценят.

 

2. Швеция – това е държавата, където хората наистина ги е грижа за политиката. Те участват дейно в нея, а на последните избори е имало 86% избирателна активност.

 

3. Канада – там домашният стандарт на живот наистина е на ниво. Доказано е, че средностатичстически, всеки член на семейство в Канада има на разположение по 2 или 3 стаи от дома си.

 

4. САЩ – средният доход на семейство на година там е около 41 355 долара. Това е около двойно на данните, които отговарят на дохода на другите участващи страни в проучването.

 

5. Австралия – тази нация е една от най-силните в сферата на задружността. 92% от хората там споделят, че имат поне по един човек, на когото наистина могат да разчитат за всичко.

 

6. Швейцария – нивото на безработица там е нищожно. Безработните хора там към момента наброяват около 3.5% от всички жители, като в бройката влизат дори и мигрантите.

 

7. Исландия – това е мястото, където има най-чиста питейна вода на света.

 

8. Норвегия – мнозинството от хората там имат работа, високо ниво на образование, голяма заплата и средностатистически живеят повече от 82 години.

 

Всяка различна страна има своите плюсове и минуси, както и разнообразна природна красота. Не забравяй, че вероятно първоначално ще ти е трудно да се установиш, освен ако нямаш сериозна финансова подкрепа зад гърба си или роднини там, където си избрал да заминеш.

 

Въпреки това, не забравяй и че винаги има начин, стига да имаш желание, затова избирай внимателно и бъди смел!

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия